Volbeat brutalt afbrudt i Gladsaxe

Fra "Idrætsbladets" dækning af den uforglemmelige kamp mellem AB og OB den 5. december 1948 nogle måneder efter de olympiske lege i London. Foto: Leif Rasmussen

Volbeat brutalt afbrudt i Gladsaxe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er snart 70 år siden. Alligevel er der en kamp, som gibber i mange gamle gubber. Dengang den 5. december 1948, da 10.500 tilskuere på Odense Stadion så OB tabe med 6-5 til AB, som var overmægtige på den tid med spillere som Knud Lundberg og Karl Aage Hansen. OB fik ros for at sælge sig dyrt i de mange aviser, der dengang skrev om kampen. OB førte 3-0 efter ti minutter og senere 5-3, men tabte i sidste ende.

OB-legenden Jørgen Leschly Sørensen var med dengang og flyttede på et tidspunkt til København for at spille for AB. Men han kunne ikke bare spille for Akademisk Boldklub, der jo var studerede røvere allesammen.Fynboen havde end ikke realeksamen. Derfor sagde AB nej til fynboen, der måtte vælge B93 i stedet for.

Til fremtidens helte. OB's to 15-årige landsholdsspillere Frederik Grubbe og Valdemar Kwasniak har skrevet tre-årige kontrakter med OB. Grubbe er fast inventar som højre back på U16-landsholdet og er stærk teknisk, og spillede forleden med Superliga-spillere i Baltic Sea Cup mod Halmstad. Valdemar Kwasniak arbejder stenhårdt og seneste løb 12,5 kilometer i en U17-kamp mod FCK. En unik presspiller og en "18'er", som talentchef Tonny Hermansen kalder ham, fordi han spiller lige bag spids-angriberen.

Allan Petersen, speaker og vist nok også holdleder for AB, har mange bolde i luften. Midt i Johan Olsens og Volbeats "For Evigt" afbrød han stadionmusikken for at tale i mobilen. Men Sport Fyn bærer over med Dennis Rommedahls tidligere plejefar, for han kom også med sodavand og sørgede for trådløst udstyr.

Roberto Zacharias, tidligere reporter på Fyens Stiftstidende, og barneven med OB-legenden Steen Nedergaard var i Gladsaxe Idrætspark blandt andet sammen med Peter Elsnab fra Ferritslev ved Ullerslev. Elsnab er nu DR's håndboldredaktør. Og det lugter jo lidt af den gamle DR-bygning over for Gladsaxe Idrætspark.

Michael Madsen, AB's træner, har vel en af verdens længste biografier på Wikipedia. Fortællingerne om træneren vil ingen ende tage.

Der var vel 150 fynboer på plads i Gladsaxe og de brød ud i jubel. Især da Bashkim Kadriis navn blev nævnt i startopstillingen.

Oliver Feldballe scorede senest for OB i en kamp mod AB, der vandt 2-1 i februar 2011 i en træningskamp. Mest berømt er nok Sune Heilbos hammermål i Gladsaxe for en del år siden.

Volbeat brutalt afbrudt i Gladsaxe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce