Tænketank giver inspiration: Det gode liv går lokalt

Tænketankens deltagere fra Odense kom med en række idéer til, hvordan generationerne kan få større glæde af hinanden. Fra venstre ses Kirsten Österlin, Rune Stig Mortensen, Palle Vennekilde, Anders Kinch-Jensen og Jytte Reimer. Foto: Vibeke Volder

Tænketank giver inspiration: Det gode liv går lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deltagere i tænketank kommer med idéer til, hvordan det gode liv kan fremmes i deres kommune

Hvordan får vi ensomme med i fællesskaberne i byen? Er der behov for nye steder at mødes? Hvordan sikrer vi, at folk kan blive boende i landsbyen i den sidste del af livet og kan idrætsforeningerne gøre noget for at skabe nye fællesskaber og aktiviteter for dem, hvis krop ikke længere kan klare de hårde tacklinger på fodboldbanen eller springene ved volleyballnettet?

Spørgsmålene var mange, da deltagerne i Fyens Stiftstidendes tænketank "Det gode liv" onsdag var samlet for blandt andet at drøfte, hvordan der lokalt i hver af deres kommuner kan skabes gode liv for den stigende andel af personer over 65 år. Men også hvordan de mange seniorer kan være med til at løfte de lokalsamfund og byer, hvor de bor.

Tænketanken, der består af 65 personer fra hele Fyn, giver inspiration til journalisterne bag kampagnen Det gode liv. Kampagnen har indtil nu kun kunnet ses på fyens.dk/detgodeliv og i avisens første sektion, men i efteråret vil hver enkelt lokalredaktion vælge et eller flere temaer, som redaktionen inviterer læserne til at være en del af. Lokalredaktørerne deltog derfor i tænketankens møde og tog en særlig snak med de lokale repræsentanter fra deres kommune.

Tænketankens deltagere fra Odense kom for eksempel med en masse gode idéer til, hvordan generationerne kan få større glæde af hinanden. De idéer vil Odense-redaktionen nu arbejde videre med og senere vil blive holdt et stort offentligt arrangement med generationsmøde som afsæt. På samme måde vil i hver af de andre kommuner blive inviteret til inspirationsmøder med et bestemt tema.

Du kan også kontakte din lokalredaktion, hvis du har idéer til emner. Eller skriv til detgodeliv@fyens.dk

Tænketank giver inspiration: Det gode liv går lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce