Borgerinddragelse: 25 viste interesse.

Inspirationsmødet på Ørstedskolen mandag aften, var godt besøgt. Foto: Martin Ramsgaard.

Borgerinddragelse: 25 viste interesse.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt 25 viste interesse for at komme med i det borgerinddragelsesudvalg som Langeland Kommune vil lave. Udvalget skal komme med ideer til, hvordan borgerne kan inddrages i den politiske proces.

I forhold til det tørre emne var fremmødet ganske pænt. Det handlede nemlig ikke om, at få indflydelse på kommunalbestyrelsens beslutninger men om, hvordan det skal indrettes så almindelige langelændere får indflydelse.

Anne Tortzen fra Center for Borgerdialog fortalte i et oplæg om faldgruberne ved at inddrage borgerne i de politiske beslutninger.

- Det er meget ofte forvaltningen og politikerne, der spænder ben. De skal være villige vil til at afgive indflydelsen. Gør de ikke det bliver det til pseudo-inddragelse, fortalte hun tilhørerne.

En af dem, der var mødt op for at høre om mulighederne, var Anne Petersen fra Lohals.

- Jeg tror at borgerinddragelse også kunne bruges til at at vi lærer hinanen at kende på kryds og tværs på øen, sagde hun.

En del var også skeptiske over for ideen. Blandt andet tidligere Venstre-formand Bjarne Møller Petersen, der mener man kender hinanden så godt på øen, at der allerede er en form for borgerinddragelse.

- Vi skal passe på vi ikke lukker os om os selv, og vi laver en reserve-kommunalbestyrelse med dem, der råber højest. Men det kan da også resultere i noget positivt, mente Bjarne Møller Petersen.

En af de få unge der var mødt op til inspirationsmødet, som det også blev kaldt, var Fabian Davidsen, der til daglig er aktiv i Alternativet.

- Jeg ved ikke om jeg selv skal være med i udvalget, men jeg synes det er vigtigt, der er nogen med, der er under 30, hvilket han kunne konstatere han var den eneste der var.

Alle, også dem der ikke var med til mødet, kan nu søge om at komme med i udvalget. Der skal findes syv borgere, der sammen med fem politikere skal udarbejde rammerne. Fristen er 10. september.

Borgerinddragelse: 25 viste interesse.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce