19-årige Thomas hjælper andre unge med problemer

19-årige Thomas Karlsen er medlem af Mindhelpers ungepanel. Han har været med til at sikre, at Mindhelpers indhold er målrettet de unge så godt som muligt. Foto: Victor Juul Grønbæk

19-årige Thomas hjælper andre unge med problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For to år siden gik internetportalen Mindhelper.dk i luften med hjælp og støtte til unge med vanskeligheder. Thomas Karlsen fra Ringe er en af de unge, som er med til at holde portalen opdateret og skarp, så den følger de unges sprog og hverdag og ikke er for voksen-agtig.

Faaborg-Midtfyn: Angst, depression, spiseforstyrrelser. Listen over de problemstillinger som mange børn og unge møder i deres hverdag er lang og til tider svær at sætte sig ind i. Nogen skammer sig måske over at have den slags problemer, mens andre ikke ved, hvad de skal gøre ved dem.

Den problemstilling blev grobund for internetportalen mindhelper.dk, hvor en række professionelle fagfolk og unge, der selv har bakset med mentale udfordringer, hjælper 13-20 årige med at komme igennem hverdagen.

En af de mange unge bag mindhelper.dk er 19-årige Thomas Karlsen, der bor i Ringe. Han fik en henvendelse fra Mindhelper, da han for to år siden sad i Svendborg Ungeråd. Og han så chancen som en gylden mulighed for at hjælpe andre unge som ham selv. Thomas Karlsen har fået stillet diagnosen autisme, så han ved, hvad mange unge i samme sko som ham, lider under:

- Det er ikke alt, som unge kan snakke med voksne om. Nogle ting snakker man bare bedst om med jævnaldrende. Jeg ved da, at jeg selv kunne have brugt Mindhelper under mit tidlige forløb. Derfor var jeg mere end klar på at blive en del af ungepanelet bag mindhelper.dk, fortæller Thomas Karlsen.

Mindhelper-portalen er skabt i samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, flere nabokommuner og Region Syddanmark, og den har nu været i luften i to år. I sin tid blev mindhelper.dk skabt med inspiration fra den australske søsterside Reachout.com, og ifølge projektleder Jakob Mejlholm er den dansk portal blevet en vigtig platform for mange unge mennesker.

- Vi gør en forskel for mange unge. Mange andre hjemmesider taler i et voksent sprog om de unge, men målrettet til deres forældre. Mindhelper henvender sig i et sprog de unge kan forstå, direkte henvendt til dem. Det kan vi takke vores dygtige ungepanel for, siger Jakob Mejlholm.

Det er ikke alt som unge kan snakke med voksne om. Nogle ting snakker man bare bedst om med jævnaldrende. Jeg ved da, at jeg selv kunne have brugt Mindhelper under mit tidlige forløb. Derfor var jeg mere end klar på at blive en del af ungepanelet.
Thomas Karlsen, del af Mindhelper.dk's ungepanel

Hjælp ved at hjælpe andre

Et af Mindhelpers bærende elementer er, at det er unge-til-unge-kommunikation.

I ungepanelet mødes Thomas Karlsen og de andre jævnligt for at diskutere forslag og løse opgaver, der bliver stillet af Mindhelper. Herfra gennemgås artiklerne og panelet sørger for, at indholdet ikke lyder for voksent. Det er lysten til at hjælpe og lysten til at forbedre hverdagen for andre unge, der driver panelet.

Og det er en opgave, der har givet Thomas Karlsen meget med i bagagen:

- Ved at hjælpe andre med de her artikler, har det samtidig hjulpet mig selv. Man får en hel særlig indsigt, når man sidder med de ting - så tænker man mere over det.

Thomas Karlsen er i dag i praktik hos El-Giganten i Svendborg og håber, at andre unge igennem Mindhelper kan få styr på deres vanskeligheder, så de selv kan få den fremtid, de ønsker.

Med besøgstal på over 600.000 og med en tilfredshedsprocent på 89 er Jakob Mejlholm ikke i tvivl om, at Mindhelper et et vigtigt redskab for de unge mennesker:

- Unge mennesker med disse slags problemer har mange tilbud, men det er ikke nemt at få et overblik over dem. Derfor er vores fornemmeste opgave at guide dem videre og give dem nok til at hjælpe videre. Vi har jo alle brug for hjælp en gang imellem, siger Jakob Mejlholm.

Han håber, at mindhelper.dk snart kan udvide med podcasts om de mest omtalte emner.

19-årige Thomas hjælper andre unge med problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce