Søndersø klar til flere teaterbørn

Der bliver leget og grint meget, når teaterbørnene slår sig løs. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Søndersø klar til flere teaterbørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Improvisation, leg og den personlige udvikling er i højsædet, når endnu en teaterbørnsæson ruller i Borgerhuset i Søndersø.

Søndersø: Endnu en sæson står for døren hos Søndersø Amatørteater Gruppe, og derfor også for teaterbørnene. Improskuespilleren Palle Dahl Birch fungerer igen som underviser på holdet, og han glæder sig til at komme i gang med de unge sjæle.

- Det bliver sjovt, og det bliver lærerigt. Og så arbejder vi mod et fælles mål, fortæller improkomikeren.

Første øvegang er den 12. september fra 16.30-18.30. Og teaterbørnene skal igen i år lege sig gennem årets andre onsdage, til det hele ender ud i et opført skuespil i marts måned.

- Jeg plejer at observere børnene gennem sæsonen, og de øvelser, som fungerer bedst, og som, de synes, er sjovest, tager jeg så med og sammensætter til et skuespil, forklarer Palle Birch.

Børnene gennemgår stor udvikling

Det er Palle Birchs andet år som underviser på holdet, og han kunne allerede sidste år se, hvordan børnene udvikler sig gennem året. Børnene tør mere, når de kommer frem til foråret.

- Vi plejer at køre en løgn-rigtigt-leg. Den handler om at skulle fortælle en historie, som enten er løgn eller sand. I starten af forløbet var de meget generte og tilbageholdende, men efter nogle måneder plagede de nærmest om at få lov til at fortælle. De får en masse selvtillid, siger teaterunderviseren.

Palle Birch mener også, at den her form for improviserende teater er godt for børnene på anden vis.

- Børn bliver så hurtigt 'unge' eller voksne. Man glemmer at lege. Jeg prøver at lære teaterbørnene at holde fast i legen, for det giver nogle gode værktøjer til at klare uventede eller pressede situationer senere hen i livet. De lærer, at de ikke skal lade sig begrænse af usikkerheden, men bruge humoren som middel.

Der er stadig plads på holdet, og Elsebeth Alsgaard Bahr, som arrangerer og er formand for teaterbørnene, håber på at få samlet 12-18 teaterglade unge. Hun kan kontaktes på 25 54 44 77.

Søndersø klar til flere teaterbørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce