Efter skrotning: Nu kommer Cronhammar-værk op igen

På en regnvåd dag i juni sidste år besigtede Ingvar Cronhammar sammen med Odense Bys Kunstfond og Syddansk Erhversskole den placering ved kanalen og tæt på Stige Ø, hvor skulpturen nu skal sættes op. Arkivfoto: Lasse Hansen

Efter skrotning: Nu kommer Cronhammar-værk op igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først blev det skrottet, og så måtte en opstilling af et nyt værk udsættes. Men nu kommer "Camp Fire" op igen.

Først blev det i maj 2017 ved en fejl skåret i stumper og stykker for at give plads til en ombygning af en tidligere erhvervsskole i Munke Mose.

Og da en ny kopi af værket "Camp Fire" var færdig før sommer, måtte opstillingen på en ny placering ved kanalen og Stige Ø udsættes, fordi kunstneren Ingvar Cronhammar havde gennemgået en knæoperation og ikke var mobil.

Men nu skulle den være god nok. Fredag den 21. september kommer "Camp Fire" op på sin fremtidige placering ved kanalen - på en plads, hvor alle, der kommer sejlende, eller folk, der skal til og fra Stige Ø, vil kunne nyde værket.

Det oplyser kommunikationschef ved Syddansk Erhvervsskole Lars Havelund.

Med hjælp fra folk på værftet Fayard på Lindø blev
Med hjælp fra folk på værftet Fayard på Lindø blev "Camp Fire" genskabt. Her er Ingvar Cronhammar på besøg for at se det næsten færdige værk i januar 2018. Privatfoto

Sammen med Cronhammar har Erhvervsskolen brugt en del tid på at genskabe værket med hjælp fra værftet Fayard på det gamle Lindø. Og kunstneren selv er tilfreds med resultatet.

- Det er et stykke meget fornemt arbejde, der er blevet udført, og de er nogle sympatiske folk, som Ingvar Cronhammar sagde i juli, endnu inden datoen for opstillingen var kendt.

Foruden Erhvervsskolen har Odense Kunstfond lagt penge i at få kunstværket til at fremstå som det blev skabt i sin tid. Blandt andet rummede det lys, der var gået i stykker, da det ved en fejl blev skåret op til skrot.

Cronhammar-sagen kort fortalt

Efter skrotning: Nu kommer Cronhammar-værk op igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce