Nyborg i Norden: Tre oplevelser, du skal holde øje med

Museumsinspektør Janus Møller Jensen fra Østfyns Museer kommer med tre bud på, hvad han skal opleve under kulturfestivalen, Norden i Nyborg. Arkivfoto. Nils M. Svalebøg

Nyborg i Norden: Tre oplevelser, du skal holde øje med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumsinspektør Janus Møller Jensen glæder sig til kulturfestivalen Norden i Nyborg. Han hælder mod historien i sine tre bud på, hvad han gerne vil opleve i ugens løb.

Nyborg: Festivalen Nyborg i Norden løber af stablen tirsdag 4. september og slutter igen 9. september. Der kommer til at ske en hel masse, og hvis det virker lidt uoverskueligt at skulle finde noget, man gerne vil opleve, kan man få lidt hjælp her.

Janus Møller Jensen, Østfyns Museer, har kigget dybt i festivalens program for at pege på tre oplevelser blandt de mange, som han i hvert fald skal forbi. Ikke underligt er det den historiske del af Norden i Nyborg, som ligger nærmest i hans tilgang til den nye festival.

- Det er et utroligt spændende program i det hele taget. Men det er klart, at det historiske udgangspunkt har en særlig plads i min bevidsthed. Det med, at genskabe stemningen fra dengang, og forestille sig Margrethe d. 1, som var med til at forene Danmark og Norge. Så kampdagene fylder meget og ikke mindst den historiske del - stemning af Danehoffet og storslaget på den grønne - er rigtig flot.

Janus uddyber den historie baggrund:

- Vi har noget historisk dna, som skal være en del af verdenarvfortællingen. Det historiske Nyborg er et aktiv i dag, og bliver med festivalen omsat til en moderne kulturoplevelse. Uden Danehoffet, så havde vi ikke haft rigsfællesskabet, som betyder rigtig meget for den nationale identitet og den nordiske forståelse. Men et er, at man har en historisk begivenhed, noget andet er at formidle den levende kulturarv, så den stadig er aktuel og relevant i dag.

- Så vil jeg mægtig gerne se ridderforhindrings-banen bag slottet. Det er helt fantastisk og båret af frivillige kræfter. Det er sket hver år siden 2010. Også armbrøstlauget i Nyborg, som laver en historie om Wilhelm Tell, glæder jeg mig til at opleve.

- Samtidig synes jeg det bliver spændende at se, hvad der sker i byrummet onsdag aften med musical og andet. Det er et helt nyt og en del af kulturfestivalen, som også handler om at skabe noget popup i bybilledet.

Nyborg i Norden: Tre oplevelser, du skal holde øje med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce