Tapas inden koncert: Bastionen afprøver nyt koncept

Per Jørgensen har drevet Den Gode Smag i 13 år. Butikken ligger på Torvet 5 i Nyborg. Foto: Mathias Banke

Tapas inden koncert: Bastionen afprøver nyt koncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delikatessebutikken Den Gode Smag kommer til at stå for aftensmad til 40 gæster, når jazz-rock gruppen Santa Cruz spiller på Bastionen 20. september.

Nyborg: Når kulturhuset Bastionen ligger hus til bandet Santa Cruz 20. september, afprøver kulturhuset for første gang et nyt koncept. Jazz-rock-fusions-koncerten kommer nemlig til at efterfølge serveringen af en portion tapas fra Den Gode Smag.

Det er indehaveren af delikatessebutikken Den Gode Smag, Per Jørgensen, som fik idéen. Han har før været til arrangementer på Bastionen sammen med sin kone, hvor de antog, at de kunne få noget at spise, da stedet plejede at have et køkken, inden det blev til Bastionen.

- Vi tænkte, at vi kunne købe et eller andet at spise og hygge os, men det kunne vi ikke. Vi kunne få et glas vin, øl eller kaffe og en plastikbøtte med peanuts. Det var det, fortæller Per Jørgensen.

På billedet ses den portion, som der bliver serveret 20. september. Klokken 18 begynder serveringen af maden. Koncerten går i gang klokken 20. Foto: Mathias Banke
På billedet ses den portion, som der bliver serveret 20. september. Klokken 18 begynder serveringen af maden. Koncerten går i gang klokken 20. Foto: Mathias Banke

Tapas for en aften

Per Jørgensen kunne se mulighederne i Bastionens lokaler. I sit hoved kunne han se et sidelokale blive brugt til café, hvor gæster kunne få serveret mad. Maden skulle tilberedes der, hvor der engang var køkken. Da Bastionens leder Tue Fabrcius kom ind i Per Jørgensens butik, fremlagde han idéen for ham.

- Tue fortalte, at de kunne gabe over også at skulle servere mad. Det forstår jeg også godt, når der er personaleudgifter og en risiko for, at ingen køber det. Jeg foreslog, at man kunne lave en pop-up, siger Per Jørgensen.

Idéen blev taget varmt imod, og Per Jørgensen fik lov til at lave sin pop-up for en aften. Grunden til det netop blev den aften, hvor Santa Cruz spiller, er, at Per Jørgensen selv er en fan af dem, siden han hørte dem på en jazzklub i Svendborg.

Hele pakken

Per Jørgensen håber selvfølgelig på, at han kan nå ud til nye kunder, men også at han kan bidrage til, at skabe det han kalder et totalarrangement. Det betyder, at gæsterne kan få "hele pakken" med mad, drikkelse og underholdning. Han ser selv en fremtid i konceptet, hvor man kan koble en bestemt type mad med et arrangement.

- Nu passer det her arrangement godt til mig, men hvis for eksempel det var Blues Brothers, kunne man alliere sig med Roeds Brasserie, som kunne lave nogle burgere. Så kunne der være noget tema over det, siger Per Jørgensen.

I første omgang skal konceptet prøves af, så lige nu er der ikke planer for flere pop-up madoplevelser efter Den Gode Smag. Hvis man er interesseret i at spise aftensmad på Bastionen inden koncerten, så skal man købe en madbillet samtidig med, at man køber koncertbilletten. I alt 40 madbilletter er til salg til en pris af 149 kroner pr. styk.

Tapas inden koncert: Bastionen afprøver nyt koncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce