Nyt udvalg: Skal bygge bro mellem borgere og politikere

Lisa Pihl Jensen (S) vil invitere borgerne med ind i Langelands politiske maskinrum. Foto: Martin Ramsgaard.

Nyt udvalg: Skal bygge bro mellem borgere og politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for det kommende Borgerinddragelsesudvalg, Lisa Pihl Jensen (S), efterlyser langelændere, der vil være med til at pille i det politiske maskinrum, så borgerne bliver hørt.

Langeland: Der er blevet snakket i mange år om, hvordan almindelige langelændere kan blive hørt, når der skal tages politiske beslutninger på rådhuset i Rudkøbing. Hvordan folk i Humble, Longelse og Lohals kan få indflydelse på beslutninger, der har betydning for netop deres område.

Det nye Borgerinddragelsesudvalg skal gøre de luftige ord konkrete og lave et katalog over, hvordan langelænderne kan inddrages.

- Vi vil gerne have et katalog, så der kan sættes "fut i fejemøget" med borgerinddragelsen, siger Lisa Pihl Jensen (S), der også er viceborgmester og formand for Sundhedsudvalget.

Borgerinddragelser har rumsteret nogle år i den langelandske politik. Socialdemokraterne har i de seneste to valgkampe foreslået, at der skulle oprettes lokalråd, ligesom det har stået som et mål i kommuneplanen siden 2016. Med den nye kommunalbestyrelse er der nu enighed om at gøre noget ved det.

- Vi kan altid lære noget af borgerne, og vi vil gerne have fat i en bred gruppe med geografisk spredning over hele øen, siger Lisa Pihl Jensen.

Inspirationsmødet om borgerinddragelsen
Der er en såkaldt åbningskonference og inspirationsmøde til, hvad borgerinddragelsesudvalget skal lave.

Det bliver på Ørstesdkolen, torvet på mellemtrinnet, H.C. Ørstedvej 10, Rudkøbing, mandag den 2. september klokken 17-20.

Man skal tilmelde sig på kommunens hjemmeside af hensyn til forplejningen.

Sådan bliver det

Borgerinddragelsesudvalget kommer til at bestå af fem politikere - en fra hvert parti i kommunalbestyrelsen - og syv borgere. Man kan allerede nu søge om at komme med i udvalget på kommunens hjemmeside, og man behøver ikke nødvendigvis at være bosiddende på Langeland - folk med fritidshus er også velkomne. Er man interesseret, kan man også møde op til en såkaldt åbningskonference, som udvalget holder den førstkommende mandag på Ørstedskolen i Rudkøbing.

- Det her udvalg skal ikke arbejde med konkrete sager, men komme med ideer til, hvordan vi kan inddrage borgerne, siger Lisa Pihl Jensen.

- Det kunne være, hvordan vi udvikler nye politikker. For eksempel har vi inddraget de frivillige i at udvikle en ny frivillighedspolitik og handicaprådet i en ny handicappolitik. Men det kan være alle mulige andre ting, hvor det kan være inspirerende, fortsætter hun.

Andre ting, som formanden har i tankerne, er, at beslutningerne kommer ud på øen i form at lokalråd og borgermøder.

De store linjer

De syv menige langelændere i udvalget skal være indstillet på, at der ikke skal arbejdes med konkrete enkeltsager. Det er ikke her, man kan få sagt sin mening om den kommunale snerydning. Udvalget skal arbejde med, hvordan borgerne bliver hørt.

- Vi vil gerne bygge bro til borgerne, og de kan sidde med en masse ideer og give os inspiration til, hvordan tingene også kan være, siger Lisa Pihl Jensen.

Hun lægger dog vægt på, at det stadig i sidste ende er de valgte politikere, der skal tage beslutningerne.

- Vi vil gerne lytte, men måske kan det ikke altid lykkes. Det kan være for dyrt, eller der kan være andre årsager, og så er det os, der er valgt til at beslutte, siger Lisa Pihl Jensen.

- Men det, man får indflydelse på her, er, hvordan det politiske maskinrum fungerer, og der vil vil gerne invitere borgerne med helt ind, slutter hun.

Der er allerede sat en dato for det første møde i udvalget, når medlemmerne er fundet. Det bliver den 27. september.

Nyt udvalg: Skal bygge bro mellem borgere og politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce