Dykkere ved Langeland: DM i undervandsfoto

Dykkere i aktion. I dag tager de kamera med og dyster om DM i undervandsfotografering. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Dykkere ved Langeland: DM i undervandsfoto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland lægger kyst til, når 11 dykkere skal finde ud af, hvem der har bedst styr på kameraet, når man er nede blandt fisk og andre havdyr

Langeland: Hvem tager de bedste billeder under vand. Det finder man svaret på lørdag, når Dansk Sportsdykkerforbund holder DM på Langeland. Konkurrencen er en dyst i at tage det bedste billede under vandet indenfor en given tid og indenfor et udvalgt strand/hav område. Undervandsfoto er en af de discipliner indenfor dykning, som stiller meget store krav til dykkerens færdigheder, vandføling og rutine.

For at undervandsfotografen kan koncentre sig 100 procent om motivet, er det en forudsætning, at dykkeren har fuldstændig kontrol over sin opdrift, vægt i vandet, sit udstyr, de specielle fototekniske forhold under vandet samt et stort kendskab til naturen og de maritime dyrs adfærd, så fotografen kan komme tæt på fisk og andre dyr for at få det optimale billede, oplyser Sportsdykkerforbundet.

Desuden kræver en koncentreret dykkertid på op mod fire timer en god fysik.

Der er kun én klasse, som er åben for både kvinder og mænd. Lisa Svendsen fra Herlev ved København, er ene kvinde i feltet og samtidig regerende Danmarksmester. Der dystes i tre kategorier: Den ene er motiver taget indenfor makro/nærbillede område. Den anden er billeder, taget med vidvinkel, mens sort/hvid-billede er sidste kategori. Deltageren med sammenlagt flest point indenfor de tre kategorier vinder DM. Stævnet finder sted kl. 10-14. Dykkerne må ikke på forhånd vide, hvor der skal dykkes fra.

- Det hænger også sammen med, at vi venter så længe som muligt med at udpege stedet, så det kan blive så optimalt som muligt. Ingen har interesse i, at forholdene er dårlige, selv om de er ens for alle. Vi skal have så gode fotos som muligt, fortæller Morten Rasmussen fra Dansk Sportsdykkerforbund.

Med de aktuelle vejrudsigter vil det blive på østkysten et sted.

Vil man overvære stævnet og vide, hvor det er, kan man kontakte ham på tlf. 40214624 eller Søren Petersen, tlf. 51396869.

Dommere overvåger, at alt går reglementeret til, og man forventer ved 21-tiden at kunne kåre vinderen.

Dykkere ved Langeland: DM i undervandsfoto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce