Butiksdød. De glade amatører på Flakhaven


Butiksdød. De glade amatører på Flakhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Klaus Ewald, Kongensgade 38, Odense C - advokat
Klaus Ewald
Debat. 

Sagde vi det ikke nok - står der som bekendt på hypokondernes gravstene.

Hvis man graver en gammel udgave af FS frem, hvor jeg sammen med Frank Skomager og ejeren af Citykiosken trykkede på den røde knap i forhold til butiksdøden i Odense, så passer ordsproget også meget godt.

Lige som skudsår udgør den mest almindelige dødsårsag blandt yngre mænd i Malmø, så er de beslutninger, byrødderne i Odense træffer, den mest almindelige årsag til, at butiksejere må dreje nøglen om i Odense centrum.

Den giftige cocktail, der består i at overlade styringen af erhvervslivets vilkår til en flok glade amatører på Flakhaven, der ikke aner en kæft om at drive forretning, det har sikret syv magre år af bibelske dimensioner for de forretningsdrivende. Cityforeningen burde skamme sig ved at have sovet på sin post. Jeg foreslår, at den neddrosler til alene at have en ansat, der hænger guirlander op i gågaderne inden jul.

Når borgmester Peter Rahbæk Juel er af den opfattelse, at byrødderne ikke skal drive butikker, så har han evig ret. Så ville det først gå helt galt (FS 30. august). Men mindstekravet for vælgerne og butiksejerne må være, at politikerne kunne lære at forholde sig til andet end eksterne ekspertundersøgelser. Sund fornuft og konsekvens betragtning er en god ting i kombination med erfaring og så, at de folkevalgte kan forstå betydning af at have et ansvar for andre mennesker.

73 butiksejere har gennem de seneste seks år måttet gå fra hus og hjem, flere er på vej, mange flere har mærket konsekvenserne af byrøddernes beslutninger om Odense som trafikalt eksperimentarium.

Færre skatteindtægter, mindre omsætning, sikkert også dem der har valgt den ultimative udgang på livet. Men borgmesteren er sikkert glad for, at der kommer flere skoletasker inde i bymidten, mens de købedygtige parkerer gratis ude ved Rosengårdcenteret?

Borgmesterens udenomssnak om årsagen til butiksdøden kunne han have optrådt med til HCA Festivalen, som en del af eventyret om kejseren, der ikke havde noget tøj på. Hvorfor fik den mand godt 30.000 personlige stemmer ved kommunalvalget? Er der nogen, der kan fortælle mig det?

Vi får de politikere, vi fortjener, udviklingen går den vej, vi selv vælger, når vælgertække-kompasset er det redskab, der kun bringes i anvendelse, hvis man som Rahbæk Juel kan invitere til politisk korrekt dialogkaffe på rådhuset, når TV2Fyn har fundet en etnisk kvinde, der har følt sig trådt på i en parkeringskælder.

Så hvis der var nogen, der troede, at politikerne og byrødderne var valgt af folket, for folket, og det i hele valgperioden, så tager de fejl. Politikere kommer og går, kun folket består - hvis de altså overlever politikernes beslutninger.

Butiksdød. De glade amatører på Flakhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce