Se hele gæstelisten: Debutanter glæder sig til mødet med dronningen

Anne Katrine Olsen (S) fik 319 personlige stemmer ved valget i november og fik knus af borgmester Bo Hansen. Nu skal hun til middag med dronningen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Se hele gæstelisten: Debutanter glæder sig til mødet med dronningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der sidder 71 til bords, når kommunen er vært ved en middag på Stella Maris i forbindelse med dronningebesøget. Mange af dem har aldrig tidligere mødt majestæten.

Svendborg: For to år siden kørte Anne Katrine Olsen fra Svendborg med sin mormor til Langeland for at se dronning Margrethe i levende live på kajen i Rudkøbing.

Når dronningen kommer til Svendborg den 6. september, er Anne Katrine Olsen endnu tættere på, for her sidder det 22-årige socialdemokratiske byrådsmedlem til bords med majestæten både ved frokosten på Stella Maris og ved middagen på Kongeskibet Dannebrog om aftenen.

Anne Katrine Olsen er en del af lille udvalgt skare, der har fået en invitation, og hun kan næsten ikke vente, til den store dag oprinder. Hun glæder sig især til den såkaldte souper på Dannebrog, fordi hendes kæreste, Anders Devantier, også har fået en invitation.

- Jeg bruger rigtig meget tid på politik til hverdag, og derfor glæder jeg mig nu til at kunne tage Anders med, siger Anne Katrine Olsen.

Gæstelisten
Her er gæstelisten ved frokosten på Stella Maris den 6,. september 2018:
Hoffet: Hendes Majestæt Dronningen, jourhavende adjudant, orlogskaptajn Peter Herman Gandrup, hofdame for dronningen Annelise Wern, ceremonimester, kammerherre, oberst Kim Kristensen, hofmarskal, kammerherre Michael Ehrenreich og chefen for Gardehusarregimentet, oberst Jens Ole Rossen-Jørgensen.

Modtagelseskomité: Statsforvaltningsdirektør, stiftamtmand Helle Haxgart, borgmester Bo Hansen (fru Susanne Andersen deltager i modtagelseskomité), 1. viceborgmester Lars Erik Hornemann, kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf, biskop Tine Lindhardt, retspræsident Anni Højmark, politidirektør Arne Gram, chefen for Landsdelsregion Vest, oberst Flemming Agerskov, havnemester Hans Søby

Byrådet: John Arly Henriksen, Hanne Klit, Søren Kongegaard, Anne Katrine Olsen, Pia Dam, Maria Haladyn, Torben Frost, Flemming Madsen, Niels Christian Nielsen, Hanne Ringgaard Møller, Steen Tinning, Henrik Nielsen, Palle Fischer, Bruno Hansen, Dorthe Ullemose, Jens Munk, Morten S. Petersen, Jesper Larsen, Mette Kristensen, Haahr René, Birger Jensen, Per Nykjær Jensen, Jesper Ullemose.

Besøgssteder: Bryghuset, Demensbyen: Projektleder Annette Søby, ældrechef Kirsten Vie Madsen, formand for BSB Svendborg Svend Erik Johansen, ældrerådsformand Bent Aage Rasmussen. Svendborg Forsorgsmuseum: Museumschef Esben Hedegaard, formidlingschef Sarah Smed. Virksomheden Gamle Mursten: Virksomhedsdirektør Claus Juul Nielsen. Skovparken, Den sociale helhedsplan: Sekretariatsleder Mette Østerberg. Skovparken, Svendborg Andels-Boligforening: Direktør Jørgen Berg Jensen, formand for Svendborg Andels-Boligforening Anne Jørgensen, afdelingsformand Finn Rasmussen. Skolerne i Oure Sport & Performing Arts: Forstander Oure Højskole Jasper Gramkow Mortensen, rektor Oure Kostgymnasium Kenneth Vennerstrøm, viceforstander Oure Efterskole Mette Romer Søborg. Virksomheden Scangrip: Virksomhedsdirektør Anders Borring. Galleri DGV: Indehaver Lise Lotte Honoré, fabrikant Henrik Halberg, den irske kunstner Eamon O'Kane.

Øvrige gæster: Direktør for Børn, Unge, Kultur og Fritid: Claus Sørensen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse: John Jensen, direktør for Miljø, Erhverv og Teknik: Torben Præstegaard Jørgensen, formand for Marineforeningen: Erik Bodal, borgmester, Langeland Kommune: Tonni Hansen, borgmester, Ærø Kommune: Ole Wej Petersen, borgmester, Faaborg-Midtfyn Kommune: Hans Stavnsager, bestyrelsesformand for SEAF: Søren Bøving-Andersen. Gymnastikhøjskolen i Ollerup: Forstander Uffe Strandby. Sydbo: Afdelingsleder Anita Lynggaard Ringskær, socialchef Finn Boye. Øvrige Svendborg Kommune: Afdelingschef Kim Christoffersen, chefsekretær Jane Bilde Bigum, chefkonsulent Sonja Berndt Madsen, administrativ specialist Tina Stoklund Bertelsen.
Formidlingschef på Svendborg Forsorgsmuseum, Sarah Smed, skal møde dronning Margrethe tre gange torsdag den 6. september. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Formidlingschef på Svendborg Forsorgsmuseum, Sarah Smed, skal møde dronning Margrethe tre gange torsdag den 6. september. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Blomstrende forfængelighed

Hun går i øjeblikket derhjemme og øver sig i gode manerer og ikke mindst i at huske tiltaleformen "De". Og så har hun haft krise over tøjet, som hun udtrykker det.

- Men nu har jeg fundet en flot sort kjole med blomster i en butik i Svendborg, og Anders har i forvejen en fint jakkesæt, fortæller hun.

Sarah Smed, der er formidlingschef på Svendborg Forsorgsmuseum, står også over for sit første møde med dronningen, og hun har også fået styr på det med tøjet. Hun kender den fynske skrædder Susse Thorseng Lærche, som har lovet at klæde historikeren på til begivenheden. Hun mener, at tøjet er alt andet end ligegyldigt.

- Min egen forfængelighed blomstrer fint i sådan et øjeblik, hvor jeg gerne vil gøre noget ekstra ud af det, siger hun.

Sarah Smed skal møde dronningen tre gange i løbet af torsdagen. På Stella Maris, på Dannebrog og på forsorgsmuseet, og hun glæder sig rigtig meget til at vise dronningen udstillingen "Fattigdom på tværs".

- Det er en stor mulighed for at få skabt synlighed om en del af vores danmarkshistorie, som ellers ikke får så meget synlighed, og vi håber, at hun vil synes, det er interessant, siger Sarah Smed.

Svend Erik Johansen, formand for boligselskabet BSB Svendborg, skal trykke hånd med dronningen i demensbyen og senere på dagen til middag med regenten på Stella Maris. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Svend Erik Johansen, formand for boligselskabet BSB Svendborg, skal trykke hånd med dronningen i demensbyen og senere på dagen til middag med regenten på Stella Maris. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Klamme håndflader

Hun fortæller, at hun er begyndt at tælle ned til den store dag, og at hun også er begyndt at indhente viden om den kongelige etikette.

- Jeg står ikke hjemme foran spejlet og øver min neje-teknik, men jeg har bestemt sat mig ind i, hvordan man agerer i sådan en sammenhæng. Det er for mig noget helt særligt, og derfor skal det gøres på en ordentlig måde, siger Sarah Smed, der også ser meget frem til middagen på Danneborg, hvor hun skal have sin mand med.

- Bare det at gå om bord på Danneborg er en bevægelse ned i et stykke danmarkshistorie, som for en historiker som mig giver klamme håndflader på den rigtig gode måde, forklarer hun.

Dronningen kommer også til at møde flere personer fra byens to store boligforeninger, Svendborg Andels-Boligforening og BSB Svendborg. Hun skal under besøget på visit i Skovparken, der ejes af SAB, og i demensbyen på Bryghuset, der ejes af BSB.

Svend Erik Johansen har været formand for BSB siden 2001, og han er inviteret med til middagen på Stella Maris, hvor kommunen er vært. Han er også debutant ved sådan en lejlighed.

- Jeg var da lidt stolt, da jeg fik invitationen, og jeg glæder mig til besøget. Jeg ser invitationen som en påskønnelse af det arbejde, jeg har lavet i boligforeningen, siger Svend Erik Johansen, der ikke har tænkt sig at forny garderoben i anledning af besøget.

- Der er nogen, der har stukket til mig og spurgt, om jeg ikke skal ud og have nyt tøj, men jeg kan godt bruge det, jeg har, siger han.

Finn Rasmussen er afdelingsformand i Svendborg Andels-Boligforening og skal også møde dronning Margrethe for første gang nogensinde. Men først skal han på ferie i Grækenland. Arkivfoto: Karine Becher Damkjær
Finn Rasmussen er afdelingsformand i Svendborg Andels-Boligforening og skal også møde dronning Margrethe for første gang nogensinde. Men først skal han på ferie i Grækenland. Arkivfoto: Karine Becher Damkjær

Trøje eller jakke

Finn Rasmussen, der er afdelingsformand i Skovparken, skal heller ikke have nyt tøj. Han har allerede udpeget et par pæne bukser, og så lader han vejret afgøre, om han tager en trøje eller jakke på, når han skal møde dronningen ved en af boligblokkene på Marslevvej og ved middagen på Stella Maris.

- Det er en ære at skulle møde dronningen, og jeg glæder mig, siger Finn Rasmussen, der betegner sig som royal.

- Hun gør det godt, og jeg går ind for det, men lige nu tænker jeg mest på, at jeg skal på ferie i Grækenland. Det glæder jeg mig også rigtig meget til, siger han.

Se hele gæstelisten: Debutanter glæder sig til mødet med dronningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce