Ginsorbet - med og uden agurk

Pynt agurkesorbeten med citron, agurk eller rosenblade - og server hurtigt. Foto: Michael Bager

Ginsorbet - med og uden agurk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerens G&T kan med enkel midler forvandles til en frisk sorbet.

1 Sorbet med gin)

Gin & tonic-sorbet til seks personer (900 gram)

Det skal du bruge:

8 spsk gin, 500 gram sukkerlage, 375 gram tonicvand, saft af en citron.

Sådan gør du:

Hæld gin, sukkerlage, tonic og sigtet citronsaft i en beholder med læg og rør det sammen. Hæld ekstra citronsaft på, hvis blandingen mangler et pift syre. Lad væsken blive kold i køleskabet, og kør den kolde væske til sorbet på ismaskinen - tjek med mellemrum, det tager op til 40 minutter. Konsistensen skal være fast og grødet. Madredaktøren testede opskriften på årets varmeste dag og lagde et badehåndklæde om maskinen for at holde kulden inde... Hæld i en tætsluttende beholder og kom den i fryseren til næste dag. Sorbeten skal op en halv time før brug til temperering i køleskabet - kugl den op med en isske eller en varm spiseske. I sagens natur skal den spises straks.

2 Agurkesorbet med gin)

Det skal du bruge:

1,3 kilo agurker (ca. fire) - gå efter de økologiske - 4 dl sukker, 4 dl vand, 1,5 dl citronsaft, 14 cl gin - Hendrick's, Bombay eller hvad du har i skabet..

Sådan gør du:

Skræl agurkerne og kør dem til en puré på maskinen. Kog vand og sukker op til en lage og køl den af. Bland lage, citronsaft og agurkepuré og hæld gin i. Rør det hele på ismaskinen og sæt på køl i fryseren. Server isen i dine bedste glas og pynt med rosenblade eller et stykke agurk.

3 Grundlage til sorbet)

Det skal du bruge:

1 kilo sukker, 1 kilo vand, evt. en vaniljestang

Sådan gør du:

Kog sukker og vand op i en gryde til væsken er klar, hæld straks på en ren, tør og tætsluttende beholder og lad den køle af. Sukkerlagen skal i køleskabet, hvor den kan holde sig i to uger. Lagen er nem at bruge, hvis man får lyst til en hurtig omgang sorbet.

Ginsorbet - med og uden agurk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce