Naboer til stoppet byggeri: De bygger jo stadig

Fredag formiddag var der stadig aktivitet på byggepladsen ved Nyborg Gymnasium, selv om kommunen måtte sige stop for byggeriet torsdag. Bygherren, Skankon, har lov til at sikre pladsen og fylde render med beton. Men de må ikke starte nye gravearbejder, siger vicekommunaldirektør Søren Møllegaard, Nyborg Kommune. Foto: Mogens Rasmussen.

Naboer til stoppet byggeri: De bygger jo stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeriet af studieboliger ved Frisengården nær Nyborg Gymnasium blev stoppet af kommunen torsdag middag. Men flere naboer har klaget til kommunen, fordi der stadig er aktivitet på byggepladsen.

Artiklen er opdateret klokken 12.12

Nyborg: Fredag formiddag var der stadig aktivitet på byggepladsen ved Frisengården overfor Nyborg Gymnasium. En gravemaskine gravede huller, et par mand var i gang med ledningsarbejde, og på et tidspunkt dukkede en betonkanon op med et læs.

Aktiviteterne på byggepladsen fik flere af naboerne ved Nordmarksvej til at reagere, for Nyborg Kommune stoppede jo byggeriet torsdag middag. Det skete, efter Planklagenævnet har kendt kommunens byggetilladelse ugyldig, fordi den er baseret på en dispensation fra den gældende lokalplan. En dispensation som Planklagenævnet har underkendt.

En af de utilfredse genboer til det kommende boligområde ved Frisengården - Campushaven, hedder det - er Pernille Kehler, Nordmarksvej, der har klaget til kommunen og vedlagt en række fotografier fra byggepladsen med aktivitet både onsdag, torsdag og fredag. Pernille Kehler er i øvrigt en af de fire genboer til byggeriet, der klagede til Planklagenævnet og dermed var årsagen til, at byggeriet er stoppet.

Vicekommunaldirektør Søren Møllegaard, der er chef for kommunens Teknik- og Miljøafdeling, siger, at der kan være gode grunde til aktiviteterne på byggepladsen i Campushaven.

- Det blev aftalt på et møde torsdag, at byggepladsen skal sikres bedst og billigst, så den ikke er farlig i den periode, hvor der ikke kan bygges. Derfor er det efter vores mening inden for skiven, at bygherren fylder render, der er gravet til fundamenter op med beton, der er bestilt til at komme i dag, fredag, siger Søren Møllegaard.

- Byggestoppet er jo ikke nogen straf til bygherren, og derfor skal han have lov til at ordne tingene så billigt som muligt. Du kan sige, der er metodefrihed. På den anden side løber han selvfølgelig den risiko, at hvis han af en eller anden grund ikke får en ny byggetilladelse, så har han de fundamenter liggende, siger Søren Møllegaard.

Avisen besøgte byggepladsen fredag formiddag, og her fik vi af en maskinfører oplyst, at han var i gang med at grave nye huller til punktfundamenter. Er det ok?

- Det er arbejdet i henhold til byggetilladelsen, der skal standses. Bygherre kan vælge på eget ansvar og risiko at fortsætte jordarbejdet under terræn, da der ikke er krav om byggetilladelse til at grave i jorden, siger Søren Møllegaard, der oplyser, at kommunen ikke har haft medarbejdere på byggepladsen.

- Vi regner da med, at man stopper byggeriet, når man får besked på det, siger han.

Pernille Kehler undrer sig i øvrigt over, at Planklagenævnets mail om underkendelse af lokalplanen og dermed byggetilladelsen dukkede op mandag den 13. august, men kommunen meddelte først torsdag byggestop til bygherren.

Det forklerer kommunen i en mail til Pernille Kehler sådan her: "Det har været nødvendigt at bruge et par dage på den juridiske vurdering af sagen."

Nyborg Kommune håber at være klar med en ny lokalplan og dermed byggetilladelse i løbet af en til halvanden måned.

Det har ikke fredag formiddag været muligt at få en kommentar fra direktør Nikolai Røjkjær, Skankon.

Naboer til stoppet byggeri: De bygger jo stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce