Lykke går på pension - Lykkes butik fortsætter

Hans Lykke har solgt sin forretning til Lars Færch Petersen og de to hjælpes lidt ad i en overgangsperiode. Men selv om Lykke forsvinder, kommer det stadig til at hedde Lykkes Sko og Nøgleservice. Foto: Mogens Rasmussen.

Lykke går på pension - Lykkes butik fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Lykke har ordnet nyborgensernes sko og filet nøgler i 30 år. Nu går han på pension, men forretningen fortsætter med ny ejer.

Nyborg: Der er brug for en forretning, som kan reparere folks sko. Og der er også efterspørgsel efter et sted, hvor man kan få kopier af sine nøgler eller får et nyt navn graveret i foreningens pokal.

Gennem 30 år har nu 66-årige Hans Lykke drevet sin forretning, Lykkes Sko- og Nøgleservice i Nyborg. Og siden 1994 har forretningen haft til huse i Hundeklemmen - den vestlige ende af Nørregade.

Sådan bliver det ved med at være, og navnet over forretningen ændres ikke. Men fra 1. september hedder ejeren Lars Færch Petersen, 57 år og udlært litograf og tillært bogbinder og trykker. Lars Færch Petersen har en tid gået i forretningen sammen med Hans Lykke for at lære de forskellige maskiner og teknikker at kende, og sælger og køber har også aftalt, at Hans Lykke vil hjælpe lidt til i en overgangsperiode.

Lars Færch Petersen arbejder på et trykkeri i Slagelse, og det har han tænkt sig at fortsætte med, men alligevel vil han beholde forretningens åbningstider uforandrede - det kan ske ved at han får hjælp til at passe butikken ind imellem.

Spørger man den nye forretningsindehaver, om han er fra Nyborg, svarer han nej med et glimt i øjet.

- Jeg har kun boet her siden 1982, og så er man vel ikke nyborgenser, siger han.

Men han er nu kendt af mange i byen, blandt andet fordi han har deltaget i en masse sport i Nyborg.

Lars Færch Petersen kan mange ting med sine hænder, og han har lavet en liste over de ydelser, man frem over kan få i Lykkes Sko- og Nøgleservice: Slibning af knive og andet værktøj, reparation af fodtøj, skift af lynlåse i støvler, skindjakker m.v., nøgler, låse, omkodning, startspærrenøgler, gravering, isætning af trykknapper, lodning af mindre ting, kopiering og laminering.

Lykke går på pension - Lykkes butik fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce