Nu trækker politikerne i arbejdstøjet i Admiral Marina-sag

Den tidligere færgehavn på Knudshoved skal fremover rumme Admiral Marina med plads til op mod 2800 både. En ny lokalplan sætter rammerne for, hvad der laves på landjorden. Luftfoto: John Fredy

Nu trækker politikerne i arbejdstøjet i Admiral Marina-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplansforslag for ny lystbådehavn har ligget stille, mens Natur- og Fødevareklagenævnet behandlede klage fra Danmarks Naturfredningsforening. Planen åbner blandt andet mulighed for konferencecenter, welnessbygning og bistro i den gamle færgehavn.

Knudshoved: Endnu mangler Peter Poulsen en eller flere investorer, der vil spytte penge i projekt Admiral Marina. Men kort før sommerferien kom idémanden fra Randers et stort skridt nærmere drømmen om at skabe en stor lystbådehavn ved Knudshoved med plads til op mod 2800 både.

Det skete, da Natur- og Fødevareklagenævnet valgte at afvise den seneste klage fra Danmarks Naturfredningsforening. Det blev samtidig startskuddet til, at politikerne i Nyborg Kommune kunne genoptage arbejdet med en lokalplan for området.

Forslaget blev offentliggjort helt tilbage i begyndelsen af 2017 og var i offentlig høring frem til midten af marts samme år, men arbejdet blev sat i bero, indtil klagesagerne var afgjort. På et møde den 13. august er det medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalgets tur til at se på sagen, der skal afgøres endeligt af byrådet.

Lokalplansforslaget beskæftiger sig udelukkende med rammerne for det byggeri, der skal ske på landjorden. I alt åbner den mulighed for, at der kan opføres et etageareal på 5700 kvadratmeter i form af bådhal, messe- og aktivitetsbygning, kontor og administration, servicebygninger, sejlklub, konferencecenter med mulighed for overnatning, en wellness-bygning, en fastfoodrestaurant, en bistro og lignende.

I forbindelse med høringsperioden kom der fire bemærkninger og/eller indsigelser fra henholdsvis Erhvervsstyrelsen, Alternativet Nyborg, Danmarks Naturfredningsforening samt Sund & Bælt Holdning A/S. De har givet anledning til små rettelser hist og her, men ikke noget, der rokker ved det store billede. Blandt andet er det præciseret i forslaget, at en butik med maritimt udstyr ikke må overstige 300 kvadratmeter.

Nu trækker politikerne i arbejdstøjet i Admiral Marina-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce