Fabrikschef efter ulykke: - Vi står tæt sammen

Daloon stoppede midlertidigt produktion, da ulykken skete natten til tirsdag. Produktionen var oppe og køre igen tirsdag klokken 15.00. Foto: Kasper Riggelsen.

Fabrikschef efter ulykke: - Vi står tæt sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsulykke på Daloons fabrik i Nyborg kostede i denne uge en mand livet. Arbejdstilsynet er nu gået i gang med at undersøge, om der har fundet en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven sted. Fabrikschef Jens Kjær fastholder, at ansvaret ikke ligger hos virksomheden.

Nyborg: - Det er helt forfærdeligt. At en medarbejder dør på ens fabrik, er det værste, der kan ske som fabrikschef. Man får skyldfølelse, lige meget om det er berettiget eller ej.

Sådan siger Daloons fabrikschef Jens Kjær om ulykken, der fandt sted natten til tirsdag. Her fik en 57-årig medarbejder andengradsforbrændinger på store dele af kroppen, mens han betjente en maskine på fabrikken. Manden mistede efterfølgende livet som følge af sine skader.

Vi har ikke berøringsangst over for det, der er sket os her. Vi er inde i en rigtig god bearbejdningsproces sammen, så vi skal nok komme videre.
Jens Kjær, fabrikschef på Daloon i Nyborg.

Gik ind i maskinen

Arbejdstilsynet har siden tirsdag arbejdet på at nå frem til, hvad der førte til ulykken. I en mail til redaktionen forklarer tilsynschef Morten Vestergaard, at der på et tidspunkt opstod en fejl på en vaskemaskine, der er beregnet til at rengøre vogne til transport af mad.

Den 57-årige besluttede sig for at undersøge fejlen ved at gå ind i vaskemaskinen samme vej som vognene, hvilket er stik imod alle sikkerhedsprocedurer. Det aktiverede maskinens sensorer, og pludselig gik vaskemaskinen i gang, uden at den 57-årige var i stand til at komme ud. I den forbindelse blev han ramt af meget varmt vand tilsat phosforsyre, før kollegerne blev opmærksomme på, hvad der var sket, og trykkede på nødstopknappen.

I situationen fik de reddet ham ud og ydede førstehjælp, før han kort efter blev fløjet til Hvidovre Hospital. Tilsyneladende var forbrændingerne dog så alvorlige, at manden afgik ved døden.

Udstyret fungerede som det skulle

Arbejdstilsynets jurister er nu gået i gang med at undersøge, om der er tale om en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Er det tilfældet, kan det føre til bøde eller en politianmeldelse mod Daloon.

Fabrikschefen Jens Kjær holder dog fast på, at virksomheden ikke står med ansvaret.

- Vi træner selv vores operatører, og de er fuldt ud trænet i det her. Her på fabrikken ser vi ikke, at der brydes sikkerhedsforanstaltninger, fastslår Jens Kjær.

Indtil videre har Daloon fået et enkelt påbud fra Arbejdstilsynet. I det står der, at når der er fejl på maskinen, skal de løses sikkersmæssigt forsvarligt - det vil sige ikke af operatøren selv.

Markedsovervågning, der er en del af Arbejdstilsynet, er desuden begyndt at se nærmere på, om vaskemaskinen i selv er sikkert nok indrettet. Jens Kjær holder dog fast på, at maskinen fungerede, som den skulle.

- Der har ikke været nogen sikkerhedsmæssig brist på udstyret, og maskinen har været sikkerhedsmæssigt forsvarlig, lyder det fra fabrikschefen.

- Vi skal nok komme videre

På fabrikken har stemningen været trykket, siden ulykken skete.

Samme dag, som ulykken fandt sted, tilkaldte Daloon krisehjælp til de ansatte fra psykiatrisk afdeling i Svendborg. Der blev sendt et team, der består af syv psykiatere og en præst, som har holdt tæt kontakt med fabriksarbejderne - blandt andet ved at gå rundt på fabrikken og snakke med de ansatte.

Kriseteamet har haft både individuelle samtaler og gruppesamtaler siden ulykken skete, og det forsætter de med de næste uger frem, fortæller Jens Kjær, der tror på, at fabrikkens sammenhold nok skal hjælpe de ansatte ovenpå igen.

- Daloon er en virksomhed, hvor vi står meget tæt sammen. Vi har ikke berøringsangst over for det, der er sket os her. Vi er inde i en rigtig god bearbejdningsproces sammen, så vi skal nok komme videre, siger han.

Fabrikschef efter ulykke: - Vi står tæt sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce