Efter ulykke på Daloons fabrik: Produktionen kører igen

De 14 natarbejdere på Daloon, der var på arbejde sammen med den tilskadekomne, ydede førstehjælp, da ulykken skete. Arkivfoto: Lasse Hansen

Efter ulykke på Daloons fabrik: Produktionen kører igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daloons fabrik i Nyborg har sat gang i produktionen igen, efter en ulykke natten til tirsdag betød, at den måtte stoppe midlertidigt. En medarbejder kom slemt til skade i ulykken.

Nyborg: Produktionen på Daloons fabrik i Nyborg er blevet genoptaget tirsdag omkring klokken 15.00.

Produktionen, der normalt kører 24 timer i døgnet, var nede i 12 timer, efter en ansat kom galt afsted med en desinfektionsmaskine klokken 02.50 natten til tirsdag. Manden blev hentet af en helikopter og fløjet til Hvidovre Hospital, da han fik andengradsforbrændinger på 70 procent af kroppen. Fyns Politi udtalte tidligere på dagen, at manden er uden for livsfare, men ifølge Jens Kjær, fabrikschef hos Daloon, er mandens tilstand stadig kritisk.

Hos Daloon tager man hændelsen meget seriøst. Sammen med Arbejdstilsynet har de undersøgt hændelsen i løbet af dagen. Der blev ikke fundet nogen fejl med maskinen, som den ansatte brugte. For Daloon er det vigtige nu, at de gør, hvad de kan for at hjælpe de øvrige ansatte med at bearbejde hændelsen.

- Tidligt i morges (tirsdag, red.) tog vi kontakt til psykiatrisk afdeling i Svendborg. De sendte syv psykiatere samt en præst, der ankom klokken 08.30 i morges, for at yde psykisk førstehjælp til de berørte. Det drejer sig primært de medarbejdere, der også var på arbejde om natten. De har haft både individuelle samtaler og gruppesamtaler med folkene fra Svendborg, siger Jens Kjær.

Følger op på de ansatte

De øvrige ansatte på dagholdet og natholdet har også været til gruppesamtaler. For at sikre at medarbejderne ikke får problemer senere, vil Daloon løbende følge op på de ansattes psykiske tilstand.

- Om to til tre uger laver vi en løbende opfølgning på natholdet som gruppe, hvor vi sætter dem sammen med psykiatrisk afdeling i Svendborg igen. Ud over det, så er vi selvfølgelig i tæt og løbende dialog med alle vores arbejdere, hvis de skulle have brug for hjælp, siger Jens Kjær.

Fabrikken var nødt til at stoppe produktionen for at kunne hjælpe de ansatte, og så Arbejdstilsynet kunne lave deres undersøgelse af, hvordan ulykken fandt sted. Hverken Arbejdstilsynets pressechef eller Jens Kjær ønsker dog at udtale sig om ulykkens detaljer, da de endnu ikke er nået frem til en endelig konklusion.

Efter ulykke på Daloons fabrik: Produktionen kører igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce