Cyklon-sejlads: Det er væmmeligt og man har det ikke godt

Bruno Skov, 74 år - efter 20.000 sømil i sejlbåd på verdenshavet: - Jeg har på intet tidspunkt følt, at jeg har manglet kræfter. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Cyklon-sejlads: Det er væmmeligt og man har det ikke godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bruno Skovs største udfordring var at passere Sydafrikas spids - Kap Det Gode Håb.

For Bruno Skov var udfordringen meget konkret: Hans selvbyggede stålbåd Bodyguard skulle sejles fra Freemantle i det vestlige Australien og hjem til Det Sydfynske Øhav. På sin vis en transport-sejlads, men også gerne tilsat en hel masse gode sejleroplevelser undervejs.

Projektet lykkedes. Bruno Skov og hans faste makker på hele turen, 23-årige Sofus fra København, kom vel til Ristinge. Det gjorde de og flere andre medsejlere undervejs bl. a. takket være en grundig planlægning:

- Jeg har brugt meget tid på at lægge ruten, så vi mest muligt kunne få vinden ind agten for tværs, fortæller Bruno Skov.

Den største udfordring på sejladsen fra den anden side af Jorden var at komme rundt om Sydafrika i december-februar.

- Kap Det Gode Håb er værre end Kap Horn. Kommer man på det forkerte tidspunkt, har man op til 30 meter høje bølger. For at komme rundt var vi nødt til at sejle op i Det Indiske Ocean i cyklon-sæsonen. En cyklon flytter sig langsomt, men vindene omkring den er hurtige. Men man kan sagtens sejle fra den. Alligevel væmmeligt. Man har det ikke godt. Mens vi sejlede omkom 60 mennesker på Madagascar, siger Bruno Skov.

Fantastiske franske øer

Logbogen for de 20.000 sømil bugner af minder. Fra det dybt kriminelle East London i Sydafrika til rigmandsparadis som Antiqua i Caribien og Bermuda i Nordatlanten. Om anløb i Trinidad og Tobago i Sydamerika til Napoleon-øen Sankt Helena i Sydatlanten. Om herlige Azorerne. Om fantastiske forhold på franske øer:

- De er fænomonale. Tingene virker. Mange andre steder er myndighederne frække og ubehøvlede, siger Bruno Skov.

74 år - og i god form

For den 74-årige Bruno Skov har den næsten otte måneder lange sejlads også været en fysisk udfordring:

- Men jeg har på intet tidspunkt følt, at jeg har manglet kræfter. Faktisk har mange af dem, vi har mødt undervejs været på min alder eller der omkring. Den aldersklasse har midlerne og tiden til den slags krævende projekter. Inden man sejler ud, skal man også gøre op med sig selv, at det godt kan være farligt. Vi slap heldigvis godt igennem.

Cyklon-sejlads: Det er væmmeligt og man har det ikke godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce