Ilter festival: Punken er ikke død

Ilter Festival arrangerer også enkeltkoncerter udover den årlige festival, som her hvor blandt andre svenske Tengil gæstede Odense. Foto: Amalie Klitgaard

Ilter festival: Punken er ikke død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hanekam, nitter, sikkerhedsnåle og militærstøvler. 1980'ernes punk-stil ses ikke særligt ofte i bybilledet længere, men ildsjælene bag den nye punk- og hardcorefestival Ilter mener, at musikgenren lever i bedste velgående.

- Hvis du kommer til koncerter eller hvor bandene hænger ud, er punk ikke død. Det er jo et oprør mod systemet og pæn musik, en grobund for at tænke frit. Det kan du ikke slå ihjel.

Sådan protesterer Casper Schärfe, musikbooker på Momentum Musik og en af tre ildsjæle bag den nye punk- og hardcorefestival Ilter, til spørgsmålet: Er punk død?

Det er den ikke ifølge ham, men han erkender, at scenen i Danmark og i Odense har været ret stille de sidste 5-10 år, og at der ikke lige så mange punkfestivaler i Danmark som inden for folk og rock.

Nu sker der noget, siger endnu en af ildsjælene, Nicolei Rasmussen:

- Pendulet svinger, og nu er der kommet rigtig mange fede bands inden for punk- og hardcore.

Men hvor er de, punkerne med deres antiæstetiske, rå tøjstil, som fotos af subkulturen for cirka 30 år siden ofte viser, kunne du måske tænke.

- Subgenrer er ikke så hårdt skåret op i dag. Dengang kunne du ikke høre punk og techno på samme tid. Det er ikke en selvdefinerende ting mere, og det kan ses i tøjstilen, forklarer Nicolei Rasmussen, hvortil Casper Schärfe bakker op:

- Punk er for alle, og de mange til Ilter har pæne sko og pæne bukser. Desuden er her er en utrolig kærlig stemning, selv om musikken er aggressiv.

Det kan virke modstridende, men Casper Schärfe kommer med et eksempel fra Ilter-festivalen i april:

Forsangeren fra "Smertegrænsen" skriger "Jeg dolker dig i dit ansigt", men ud af øjenkrogen får han øje på en gammel kammerat. De krammer. Inderligt. Mens forsangeren skriger: "Jeg dolker dig i dit ansigt".

Ilter festival: Punken er ikke død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce