Middelfart i top - Ærø i bund: Så mange turister besøgte de fynske kommuner

I alt var der godt 3,6 millioner turister, der overnattede på Fyn i 2017. Det tæller både danske og udenlandske turister, der besøgte alt fra hoteller til campingpladser - men også erhvervsturister der var forbi øen for ekempelvis en konference. Arkivfoto

Middelfart i top - Ærø i bund: Så mange turister besøgte de fynske kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I alt var der over 3,6 millioner turister forbi til en overnatning på Fyn i 2017. De fleste af dem overnattede i Middelfart. Færrest på Ærø.

Det varme vejr bringer bare ben - og turister.

Lige nu er der gæster overalt i Danmark, og også på Fyn. Her scorer Middelfart titlen som fynsk mester i turisme.

Titlen er givet af Dansk Erhverv, der har kigget på, hvor turisterne helst overnatter i det danske land.

På Fyn scorer Middelfart højest med 539.864 overnatninger i 2017. Lige i hælene ligger Odense med 502.206 overnattende gæster og Langeland med 495.941. I bund ender Ærø Kommune med 159.576 overnatninger.

- Folk i almindelighed kan godt gå og have en forestilling om, hvor der er meget turisme. Men her er nogle tal på, hvor meget turismen egentlig fylder opgjort i overnatninger i kommunerne, siger Kirstine Tolstrup Nielsen, politisk konsulent i Dansk Erhverv, der har brugt tal fra Danmarks Statistik.

Antal overnatninger på Fyn
- Middelfart: 539.864
- Odense: 502.206
- Langeland: 495.941
- Svendborg: 463.578
- Nordfyn: 445.142
- Nyborg: 304.256
- Faaborg-Midtfyn: 292.092
- Assens: 224.110
- Kerteminde: 222.833
- Ærø: 159.576
Alle overnattende gæster tæller med i tallene, der er trukket fra Danmarks Statistik. Ved en familie på fire, tæller det altså som fire overnatninger. Derudover tæller alle slags turister: Både danske, udenlandske og erhvervsturister.

Middelfart vinder på beliggenheden

Det mest overraskende for Kirstine Tolstrup Nielsen er, at Middelfart overgår Odense med næsten 40.000 overnattende turister. Ifølge hende kan forklaringen være at Middelfart har over 40 procent af sine overnattende gæster boende på feriecentre og hoteller.

- Middelfart har med sine mange gode hoteller og konferencevirksomheder, såsom Comwell Kongebrogaarden og Hindsgavl Slot, gode muligheder for at tiltrække forretningsrejsende i hverdagene og ferieturister på weekendophold - og det er året rundt, hoteller er ikke sæsonprægede som sommerhuse eksempelvis er, siger Kirstine Tolstrup Nielsen.

Hun fremhæver også, at Middelfarts gode placering centralt i landet er et trækplaster, og at de mange erhvervsturister er det, der hiver Middelfart og Odense til tops.

- Det er en attraktiv kystkommune med en god placering i landet. Det er også det Nyborg lukrerer på, siger Kirstine Tolstrup Nielsen.

Modsat er det med tredje pladsen, Langeland, der sikrer sig sine mange overnatninger gennem feriehuse. 63 procent af overnatningerne på Langeland sker i et lejet feriehus.

Fyn er en campingø

I 2017 var der i alt 3,6 millioner overnatninger på Fyn. Hver tredje af dem blev foretaget på en campingsplads. Det er en noget højere andel end på landsplan, hvor kun 21 procent af overnatningerne er på camping.

- Som destination er Fyn derfor i særlig grad afhængig af, om det går godt på campingpladserne. På nationalt plan har campingpladserne ikke haft det sjovt i en årrække, de har kæmpet. Men Fyn er en camping ø, siger Kirstine Tolstrup Nielsen fra Dansk Erhverv.

I nogle fynske kommuner, som Assens og Kerteminde, er op mod halvdelen af alle overnatninger booket på en campingplads.

Flest i hovedstaden

Ser man på de samlede tal, var der i 2017 i alt 52.374.615 overnatninger i hele Danmark. Langt de fleste af dem blev ikke overraskende holdt i hovedstaden, hvor 7,6 millioner overnattede sidste år. Lige derefter følger de to vestjyske kommuner Varde og Ringkøbing-Skjern.

Faktisk skal man helt ned på en 27.-plads, før man rammer en fynsk kommune.

- Listen er præget af den overnatningskapacitet, som kommunerne har. Jo flere overnatningssteder, jo flere gæster. Nogle af de kommuner vi ser højt oppe, som Varde og Ringkøbing-Skjern har mange populære feriehuse, der næsten altid er fyldte, siger Kirstine Tolstrup Nielsen.

- Det er også kapaciteten, der gør sig gældende for de nederste pladser. Umiddelbart tænker jeg, også, at deres turisme måske er centreret omkring sommerperioden.

Middelfart i top - Ærø i bund: Så mange turister besøgte de fynske kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce