Ulven er i kikkerten, men den er ikke nået frem endnu

Håndværkerne er blevet eftertragtede, men ifølge Jobindex har vi ikke mangel på arbejdskraft i Danmark. Ansøgningerne er blot blevet færre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ulven er i kikkerten, men den er ikke nået frem endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portalen Jobindex har 30 procent færre jobannoncer i juli. Men danskerne søger nyt job via mobilen i deres ferie.

Arbejdskraft: Temperaturen på jobmarkedet er nok varm, men ikke brandvarm. Kaare Danielsen har som direktør for portalen Jobindex tjek på det danske arbejdsmarked, og situationen i dag svarer til 2005 umiddelbart inden finanskrisen. Antallet af stillingsopslag toppede i 2008 med 33.000 nye hver måned og nåede bunden året efter med 13.000. I øjeblikket har sitet hver måned 23.000 nye stillinger i udbud fra arbejdsgivere.

- Virksomhederne mangler nok it-ingeniører, og det kan være svært at finde en håndværker. Vi ligger mellem top og bund, og der vil gå et år eller to, inden vi for alvor mangler arbejdskraft. Stigningstakten er langsommere denne gang, vurderer Kaare Danielsen i en kommentar til DI's analyse af det danske arbejdsmarked.

Men nogle arbejdsgivere må ifølge Kaare Danielsen acceptere at få færre ansøgninger end normalt, de risikerer også at skulle betale mere for arbejdskraften eller at en ny medarbejder ikke har alle de ønskede kvalifikationer.

- Vi kan nok se ulven i kikkerten, så det er et godt tidspunkt at hegne hønsegården ind. Men den er altså ikke kommet endnu, konstaterer Kaare Danielsen.

Unikke data

Jobindex ligger ifølge Kaare Danielsen inde med et unikt datamateriale og kan kombinere ledighedstallenes udtryk for udbud af arbejdskraft med arbejdsgivernes opslag som udtryk for efterspørgsel på samme.

- Vi kan se, hvad dansk erhvervsliv foretog sig i sidste uge, noterer han.

I den store feriemåned juli ligger antallet af jobopslag en tredjedel under normalt, men trafikken på Jobindex's website er alligevel pæn, for mange vælger at afsøge jobmarkedet via mobilen under deres ferie. Et godt tip fra Kaare Danielsen til jobsøgere er i øvrigt at kontakte virksomheder i de næste uger, for mange har lagt planer om jobopslag i august.

- Chefer, som ikke er på ferie, har god tid til at snakke, og de vælger måske en ansøger med initiativ fremfor at skulle 40-50 ansøgninger igennem i august, siger Kaare Danielsen.

Ulven er i kikkerten, men den er ikke nået frem endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce