Besøgsulve bliver nyt tilbud til fynske plejecentre


Besøgsulve bliver nyt tilbud til fynske plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først kom robotsæler og besøgsbørn, siden flyttede høns og mindre klovdyr ind på plejecentre, og nu kommer det seneste spændende tilbud, der liver op i ældre borgeres hverdag.

- Se her, er han ikke sød? spørger centerleder Alice Frederiksen og klapper den 60 kilo tunge ulv, som med et smil fra øre til øre gnider sig op ad hende og knurrer hyggeligt.

Broken News besøger Plejecenter Aftenstunden i udkanten af Næsbyhoved-Broby, hvor man gerne vil demonstrere det nyeste tiltag i moderne ældrepleje: Besøgsulve.

- Det kan godt blive ensomt at være på plejehjem, men vi har mange års erfaring for, at vores beboere liver gevaldigt op, når der dukker dyr op. Det sætter gang i minderne og snakketøjet, og både dyr og mennesker nyder samværet, siger centerleder Alice Frederiksen.

Natlig fysisk træning

Plejecentret med 65 beboere har nu i en uges tid haft to ulve gående rundt, og det har allerede haft mærkbare positive effekter, siger fysioterapeut Marlene Kiptenui:

- Det kan nogle gange være svært at få de ældre til den træning, der er så nødvendig, men efter ulvene kom, er flere af beboerne af sig selv begyndt at løbetræne. Endda midt om natten, ler Marlene Kiptenui.

- Faktisk har den egenaktiverende fysiske træning taget et sådan omfang, at flere og flere beboere er begyndt slet ikke at dukke op til morgentræningen, bemærker fysioterapeuten og tilføjer med et glimt i øjet:

- Det er næsten som om, de slet ikke bor her mere.

En glad 10-årig

De to ulve er indfanget på den jyske hede, og indgår nu som et tilbud i Odense Kommunes hjælpemiddelbank. Det vil sige, at alle byens plejecentre kan låne ulvene i op til tre uger ad gangen.

- Vi ved fra historiske kilder, at besøgsulve før har taget sig godt af ældre, ensomme kvinder bosat i udkantsområder, og at ulvene har en positiv afsmitning på beboerne fysiske fremtræden, siger centerleder Alice Frederiksen, og afbrydes af 10-årige Isabella Grimm, der er på vej ind for at besøge sin bedstemor.

- Hun har fået sådan nogle store, fine ører ... og øjne. Og hendes mund er så stor og fyldt med tænder, jubler Isabella Grimm og løber ind på stuen.

Besøgsulve bliver nyt tilbud til fynske plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce