- Vi tror ikke på, at der er købere til siloerne

Havnedirektør Carsten Aae - fotograferet med Siloøen i baggrunden - for nogle år siden. Arkivfoto: Carsten Bundgaard

- Vi tror ikke på, at der er købere til siloerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnedirektør Carsten Aae oplever stor interesse for Siloøen fra både investorer og entreprenører. En interesseret køber er klar.

At der er en underskriftsindsamling i gang til bevarelse af siloerne og pakhusene på Siloøen i Odense Havn, får ikke havnedirektør Carsten Aae til at ligge vågen om natten.

- Underskriftsindsamlingen har jeg ingen mening om, så jeg vil ikke sige, at den kommer bag på mig. Men DLG ejer bygningerne, og da det er en privat virksomhed, er der ingen andre end DLG, som kan have en mening om, hvorvidt bygningerne skal rives ned eller ej, siger han. Og tilføjer:

- Vi oplever stor interesse for grunden fra både investorer og entreprenører, som gerne vil ind på Siloøen og har en interesseret køber. Men vi tror til gengæld ikke på, at der findes købere til siloerne.

Fremtiden for Siloøen
Der er kommet fokus på Siloøen, siden By- og Kulturudvalget 15. maj besluttede at godkende forvaltningens indstilling om at rive alle siloer og pakhuse ned med undtagelse af de to rødstensmure i Muus' Pakhus.Forinden havde en menig medarbejder ved en fejl givet tilladelse til nedrivning.

En underskriftsindsamling mod nedrivningen af Siloøen blev begyndt.

Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley (R) blandede sig i debatten og beklagede kollegernes beslutning om ikke at bevare en større del af havnens og byens historie.

I kølvandet på debatten har den lokale investor og bygherre Frederik Barfoed rettet kritik imod de mange ens, hvide huse, der skyder op flere steder i forbindelse med byudviklingen.

Havnen kan ikke eje

Carsten Aae har hørt historierne om, at siloerne i andre havne bliver ombygget i stedet for at blive revet ned. Men han skal kun bruge én hånd til at tælle antallet af genanvendte siloer i hele København, siger han:

- Jeg kan kun komme i tanke om tre siloer i den havn, der vel at mærke er mange gange større end Odense. Og som har et andet marked. Jeg synes, man skal få proportionerne på plads, siger han.

Men inden det kommer til genanvendelse, er der noget andet, Carsten Aae mener er vigtigt at slå fast i debatten:

- Odense Havn A/S kan og må ikke overtage arealet med bygninger. Derfor skal bygningerne indstilles til nedrivning, før vi kan tage grunden tilbage, siger han, der har lavet en aftale med DLG om at opsige lejekontrakten - der ellers løber til 2021 - hvis grunden vel at mærke er ryddet.

Stor interesse lige nu

Men Odense Kommune ville kunne overtage bygningerne og sælge dem videre til en interesseret investor, hvis sådan en fandtes?

- Ja, det ville kunne ske, men vi kender jo ikke prisen på dem.

Hvad er vigtigst: At sælge grunden hurtigst muligt til den første investor eller sørge for, at der bliver bygget noget på Siloøen, som også ser interessant ud om 30 år?

- Det tilkommer ikke mig at svare på. Jeg ser sådan på det, at når vi har nogle interessante arealer, som investorer er interesserede i, og vi har en myndighed, der siger, at bygningerne på grunden gerne må rives ned, hvorfor skal vi så også bebyrde DLG med at betale grundleje de næste år? Markedet lige nu viser rigtig stor interesse, svarer Carsten Aae.

- Vi tror ikke på, at der er købere til siloerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce