Sorte hotdogbrød med bløde tangløg

PR-foto: Gyldendal

Sorte hotdogbrød med bløde tangløg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til fire personer.

Hotdogbrød

2,5 dl vand

12,5 g gær

35 g sukker

1 æg

1 spsk blæksprutteblæk

10 g havsalt

35 g smør ved stuetemperatur

Ca. 475 g mel

Kaffe til pensling

Maldonsalt

Bløde tangløg

200 g zittauerløg

2 g nori-tang

10 g smør

2 spsk risvineddike

Salt

Hotdogbrød

Lun vandet til 30 grader, og rør gær og sukker ud deri.

Rør halvdelen af melet i, lidt ad gangen, og dernæst æg, blæk, salt og smør. Ælt så resten af melet i, til blandingen er homogen og lige slipper hænderne.

Lad dejen hæve i cirka 20 min.

Slå dejen op som 16 tykke pølsebrød, cirka 8 cm. lange; læg dem tildækket på en bageplade, og lad dem hæve til dobbelt størrelse.

Pensl med stærk kaffe, drys med lidt Maldonsalt, og bag brødene i 10 min ved 170 grader.

Bløde tangløg

Fugt nori-tangen lidt, hvis den er tør, og skær den i strimler.

Halvér løgene, og skær dem i tynde skiver.

Lad løgene simre i en gryde, til de bliver som bløde løg, og lad tangen simre med de sidste 5 min.

Smag til med risvineddike og salt.

Fyld

Forskellige tilberedninger af forskellige blæksprutter, skåret i passende stykker. Man kan sagtens bruge fraskårne rester af forskellige blæksprutter såvel som sifon, lever og munddele.

Sorte hotdogbrød med bløde tangløg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce