Fettuccine af blæksprutte med hummer, rogn og tørret lime

PR-foto: Gyldendal

Fettuccine af blæksprutte med hummer, rogn og tørret lime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I det italienske køkken bruges både torpedoformede og sepia-lignende tiarmede blæksprutter til pesce crudo, som vel snarere burde betegnes cephalopod crudo, og det er overvejende kappen, der finder anvendelse. Udskæringen er afgørende for mundfølelsen, og man kan bl.a. skære ud i lange strimler af den tynde kappe hos torpedoformede, f.eks. af Loligo-typen, eller på skrå af den mere tykke kappe på større Sepia-blæksprutter. De rå stykker af blæksprutte tilberedes ofte i forskellige marinader.

De rå stykker af de tiarmede blæksprutter kan indgå i en fin smagskombination med skaldyr, fx krabbe eller hummer, eller i en spændende teksturkombination med det møre og cremede blækspruttekød i fine skiver sammen med sprød, rå jordskok farvet sort med sepia-blæk. Man kan også lave tilberedning som tatar af finthakket kød af kappen fra store Sepia.

Til fire personer.

2 friske hummerhaler Saltlage: 1 l vand og 50 g havsalt 200 g af et helt stykke fra kappen af Loligo eller Sepia 8-10 små, meget modne sherrytomater 2 lime 4 spsk ponzu 4 spsk olivenolie til marinade og lidt til stegning 50 g lakserogn eller anden rogn 50 g citron-Cavi-art-perler eller små stykker af frugtkødet fra en citron 1 tørret sort lime (loomi)

Varm saltlagen op, til saltet er opløst, og køl den ned til 5 grader.

Flæk skallerne på hummerhalerne, så de halveres, og fjern skal og tarm.

Sæt en træpind på langs gennem hummerkødet, og læg de fire halve haler 5 min i saltlagen.

Skalfrys blæksprutten, læg den med ydersiden nedad, og skær den i lange, ens og tynde strimler til fettuccine. Læg strimlerne i en skål.

Pres tomatkød og saft gennem en sigte, riv skallen på de grønne lime, pres saften deri, og tilsæt ponzu og olivenolie.

Hæld marinaden over fettuccinen, og lad den stå køligt i mindst 15 min.

Rist hummerhalerne hurtigt på en varm pande i olivenolie.

Hold på enden af træpinden, og vikl fettuccine omkring hummerhalerne; fjern forsigtigt pindene.

Anret en hale med lakserogn og citron-Cavi-art-perler over, og hæld den resterende marinade fra fettuccinen over.

Riv tørret, sort limeskal over, og servér.

Fettuccine af blæksprutte med hummer, rogn og tørret lime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce