Her vil ingen bygge og bo

I maj 2016 blev 13 grunde i en ny udstykning i Verninge sat til salg, og indtil videre er der ikke blevet solgt en eneste grund. Formanden for den lokale beboerforening giver kommunen skylden. Arkivfoto: Søren Plovgaard.

Her vil ingen bygge og bo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13 byggegrunde har været til salg i Verninge siden maj 2016. Kommunen gør ikke nok for det, siger formand for Borgerforeningen Verninge og Omegn.

Verninge: Flag, fadbamser og fine fortællinger om foreningslivet.

Alle sejl var sat til, da Borgerforeningen Verninge og Omegn 26. august holdt Verninge Open for blandt andet at gøre opmærksom på de 13 byggegrunde, som var til salg i udstykningen Ellekærshaven. Siden da har byggegrundene levet et stille liv. Faktisk er der ikke blevet solgt en eneste af byggegrundene, som første gang blev sat til salg i maj 2016.

Henrik Jørgensen, formand for Borgerforeningen Verninge og Omegn, mener, det handler om forkert og for lidt markedsføring.

- Der er ikke blevet gjort noget siden byggegrundene blev sat til salg, andet end det vi selv har gjort. Der mangler simpelthen noget reklame, og der skal ikke kun reklameres lokalt og på assens.dk. Kommunen skal have fat i dem uden for kommunen. De kunne tage på boligmesse, lave målrettede annoncer via Facebook - der er mange ting, de kunne gøre. Det kan ikke alene være beboerforeningens opgave at lave reklame for grundene, siger Henrik Jørgensen, der holder fast i, at det ikke som sådan er Verninge, der får potentielle købere til at dreje rundt på hælene.

- Alle familiehuse i Verninge sælges på ingen tid, så det er ikke sådan, at folk ikke vil bo i Verninge. Det er faktisk lidt mærkeligt, men måske skal der bare hul på bylden. Man får helt lyst til selv at reservere en grund for at se, hvad der sker.

Gå på opdagelse i kommunens grunde
På Assens Kommunes hjemmeside kan du finde en oversigt over alle de grunde, som er til salg i kommunen.

Siden hedder www.assens.dk, og nederst til venstre på forsiden kan du klikke dig ind til byggegrundene. I øjeblikket har kommunen 97 byggegrunde til salg.

Ingen udsigt til flere reklamer

Ifølge Bente Koch Boe fra byrådssekretariatet er der blevet sendt udbudsmateriale til 21 interesserede, siden grundene blev sat til salg. Der er ingen data på, hvorfor de har fravalgt at købe grund i Verninge.

Og en særlig salgskampagne for byggegrundene i Verninge kommer Henrik Jørgensen til at vente længere på, end han har lyst til.

I første omgang har kommunen nemlig valgt at bruge den ene af to årlige kampagner på at gøre reklame for byggegrunde i Haarby. Den sidste kampagne kommer muligvis til at fokusere på kommende byggegrunde i Overmarken, fortæller Bente Koch Boe.

- Nu må vi se, hvordan det går med byggegrundene i Overmarken. Hvis de sælger sig selv, så kommer vi jo ikke til at lave en kampagne målrettet Overmarken, men der kommer i hvert fald til at gå et år, inden vi sætter fokus på Verninge igen.

Ud over de to årlige kampagner kører kommunen løbende målrettede annoncer på Facebook og Google.

97 grunde til salg

Lige nu er i alt 97 kommunale grunde til salg i Assens Kommune, og dertil kommer fem reserverede grunde. Endelig er der 75 private grunde til salg. I de sidste to år har kommunen forsøgt at få et overblik over, hvem der køber hus i kommunen. For perioden 2016-2018 er det de 30-34-årige, som har købt flest grunde i kommunen, og der er blevet lavet flest handler i Haarby.

Byrådet har besluttet, at der altid skal være 100 byggegrunde til salg for at kunne imødekomme efterspørgslen og give folk noget at vælge imellem, hvis de skulle ønske at bosætte sig i Assens Kommune. På sigt har byrådet en ambition om, at der skal sælges 40 byggegrunde om året.

Her vil ingen bygge og bo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce