OUH forbereder sig på lockout: Konflikt vil ramme patienter hårdt

Kun livs- og førlighedstruede kan forvente at få hjælp på OUH, hvis hospitalet bliver ramt af lockout, siger direktør Niels Nørgaard Pedersen.

OUH forbereder sig på lockout: Konflikt vil ramme patienter hårdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På OUH forbereder man sig til den lockout, der truer i horisonten, og som vil ramme hospitalet og patienter hårdt.

Odense Universitetshospital er på listen over de hospitaler, som vil blive ramt af Danske Regioners lockout. Og hvis forhandlingsparterne ikke når frem til et forlig inden 10. april, vil konsekvenser for sygehuset blive omfangsrige.

- Kommer lockouten, er det stort set hele sygehuset, der rammes, siger administrerende direktør på OUH, Niels Nørgaard Pedersen.

Lockouten rammer flere jobfunktioner, end hvad lægernes varslede strejke ville berøre, fortæller han. Og det betyder, at kun de livs- og førlighedstruede vil kunne forvente at få behandling:

- Det vil sige den mest essentielle behandling til akutte patienter og dem med livstruende sygdomme som for eksempel kræft. De funktioner vil stadig vil fungere, siger han.

Omvendt må andre væbne sig med tålmodighed:

- Alle planlagte operationer, som kan vente, de bliver rykket. Alle planlagte udredninger og behandlinger, som ikke er akutte, og hvor der ikke er fare for helbred og førlighed, de vil også blive rykket, hvis vi ender i en lockout, siger direktøren.

Håber på løsning

Tiden frem mod 10. april vil blive brugt på at bestemme, hvilke funktioner på hospitalet der er for vigtige til at blive lukket.

- Regionernes takstnævn kommer i næste uge med nogle overordnede retningslinjer i forhold til, hvad der ikke skal berøres af lockouten. Og herefter venter der så os et arbejde med at finde ud af, præcis hvad der er livstruende, og hvad vi skal håndtere, siger Niels Nørgaard Pedersen.

Udsatte operationer og udredninger vil desuden give sygehuset "efterveer", som direktøren kalder det, når udskudte opgaver klumper sig sammen, efter lockouten ender:

- Derfor håber jeg da også på, at parterne finder en løsning, inden vi kommer så vidt, sige direktør Niels Nørgaard Pedersen.

OUH forbereder sig på lockout: Konflikt vil ramme patienter hårdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce