Motionister vil helt tæt på: Farlig og ulovlig parkering ved idrætscenter

Trods skiltning bliver arealet foran idrætscentret benyttet dagligt til parkering. Centrets ledelse har forsøgt at komme problemet til livs, men foreløbig uden held. Foto: Mogens Rasmussen

Motionister vil helt tæt på: Farlig og ulovlig parkering ved idrætscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Centerledelsen i Nyborg Idræts og Fritidscenter kan ikke få folk til at parkere på p-pladserne.
  • Hver dag er der kamp om at parkere bilerne ved cykelstativerne, så der ikke er så langt at gå, når man skal ind og motionere.

Nyborg: Det lyder lidt som en dum vittighed: Folk, der skal ind og svømme, motionere eller spille tennis i idrætscentret på Storebæltsvej i Nyborg, orker ikke at gå de få meter fra p-pladserne til indgangen. Derfor er de mest eftertragtede p-pladser lige ved indgangen - nemlig på et areal, hvor parkering er forbudt eller forbeholdt busser.

Det er ikke bare ulovligt. Det er også farligt for cyklisterne, der parkerer cyklerne stativerne. Det mener blandt andre Lise Lisborg, Nyborg, der ofte kommer i idrætscentret - blandt andet for at deltage i løbetræning.

- Det bekymrer mig virkelig, at folk stiller bilerne der, hvor cyklisterne skal køre til og fra stativerne. Jeg synes, det virker halvfarligt, når folk bakker ud. Det er noget, vi ofte snakker på løbeholdet, siger hun.

- Især i den mørke tid kan det jo være svært at se cyklisterne, når man bakker ud fra parkeringen. Jeg har gjort opmærksom på problemet flere forskellige steder, men der sker tilsyneladende ikke noget, tilføjer Lise Lisborg.

Jeg synes, det er lidt tragisk, at vi har nogle bilister, der ikke vil overholde reglerne. For der er pladser nok at holde på.
Keld Arentoft, leder af Nyborg Idræts- og Fritidscenter

Risikofrit

Nyborg har som bekendt ikke noget p-korps for tiden, og politiet har kun kontrolleret parkeringen i byen to gange i løbet af de seneste par år, så det er helt risikofrit at parkere ulovligt ved idrætscentret for at komme så tæt på indgangsdøren som muligt.

Men centrets ledelse er klar over problemet og har forsøgt at gøre noget ved det. Men foreløbig uden held:

- Jeg synes, det er lidt tragisk, at vi har nogle bilister, der ikke vil overholde reglerne. For der er pladser nok at holde på. Vi henviser jo også til den store plads foran Hotel Storebælt på den anden side af Storebæltsvej, siger Keld Arentoft, leder af Nyborg Idræts og Fritidscenter.

Keld Arentoft oplyser, at man forsøgt at få folk til at lade være med at parkere ved cykelstativerne og på bussernes holdeplads. Blandt andet ved at sætte sedler i folks ruder.

- Vi har jo ikke beføjelse til at opkræve bøder, så vi må nøjes med at appellere til folk om at parkere ordentligt. Vi har i øvrigt også snakket med kommunen og politiet om problemet, siger Keld Arentoft.

Det er ikke muligt at sætte en spærring op, så bilerne ikke kan komme ind på arealet ved cykelstativerne, for området er samtidig indgangen til fodboldstadion, og kommunens folk skal kunne komme til med forskellige maskiner og køretøjer.

Ikke flatterende

Keld Arentoft siger, at der holder biler ulovligt parkeret hele dagen og om aftenen. Bilisterne, der bruger den ulovlige plads, er endda så godt inde i forholdene, at de holder sig fra busholdepladsen i dagtimerne, fordi de åbenbart ved, at der kommer busser med skolebørn i løbet af dagen.

Men hver dag efter skoletid indtages også busholdepladsen af de trætte motionister.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget under byrådet, Per Jespersen (S) er også opmærksom på problemet med den ulovlige og måske farlige parkering ved idrætsparken.

- Jeg synes ikke, det er særligt flatterende, at forældre holder i vejen for børnene. Der er ikke mangel på p-pladser ved idrætscenteret på Storebæltsvej. Der er til syneladende kun mangel på pladser ved selve indgangsdøren, hvor folk åbenbart helst vil parkere, siger Per Jespersen med et smil.

Motionister vil helt tæt på: Farlig og ulovlig parkering ved idrætscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce