Inden klokken 10 i dag fredag skal Fyns Politi have afklaret, hvad der skal ske med den lastbilchauffør, som torsdag formiddag var involveret i en trafikulykke med dødelig udgang.

Fyns Politi har indtil klokken 10 i dag fredag til at finde ud af, hvad der skal med den chauffør, som torsdag formiddag sad bag rattet lastbilen, der ramte og dræbte en 18-årig kvindelig cyklist i krydset Svendborgvej/Drejebænken i det sydlige Odense.

På det tidspunkt har den ukrainske mand nemlig været tilbageholdt i 24 timer og skal derfor fremstilles i et grundlovsforhør, hvis han skal tilbageholdes i længere tid.

Men det er der ikke meget, der tyder på, at det bliver tilfældet, da de foreløbige undersøgelser viser, at lastbilen kørte over for grønt, da højresvingsulykken skete.

Chaufføren har overnattet på politigården i Odense, og fredag morgen skal en ekspert sammenholde de tekniske data fra lastbilen med data fra lysreguleringen, så man kan se, om lastbilen er kørt ud i krydset, da lyset skifter til grønt.

- Derefter skal der tages stilling til, hvad der videre skal ske i forhold til chaufføren, siger vagtchef Anders Furbo Therkelsen tidligt fredag morgen.

Mangler stadig vidner

Hvis det viser, at cyklisten kørte over for rødt, og lastbilchaufføren havde grønt, kan han få en bøde for manglende agtpågivenhed. Er det modsatte tilfælde, kan han blive dømt for uagtsomt manddrab, hvor straffen er bøde eller fængsel.

Under alle omstændigheder vil der i dag blive lavet en anklageskrift og berammet et retsmøde, så chaufføren ved, hvorfor han er blevet tilbageholdt.

Selvom politiet ved flere lejligheder har efterlyst vidner til ulykken, er der fredag morgen stadig ikke nogen, der har meldt sig med afgørende oplysninger.

Fyns Politi kan kontaktes på 114.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.

Mere om emnet

Se alle
6
Højresvingsulykke: Lastbilchauffør får en bøde

Højresvingsulykke: Lastbilchauffør får en bøde

14
Se video: Så længe er der grønt lys for cyklister i ulykkeskryds

Se video: Så længe er der grønt lys for cyklister i ulykkeskryds

19
Kommunen mener, det er nok tid: Trafikdræbt cyklist havde otte sekunders grønt lys

Kommunen mener, det er nok tid: Trafikdræbt cyklist havde otte sekunders grønt lys