Syv spillere går glip af en eventuel første playoffkamp, hvis de får en advarsel mod Rumænien.

Hele syv danske landsholdsspillere risikerer at gå glip af en eventuelt første playoffkamp, fordi de render rundt med gule kort i banken.

Seneste mand på listen er Henrik Dalsgaard, som fik en advarsel i begyndelsen af anden halvleg i torsdagens kamp i Montenegro.

Højrebacken slutter sig til Andreas Cornelius, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, som alle får en tur i skammekrogen, hvis de ser gult mod Rumænien i Parken på søndag.

FAKTA: Sådan bliver du klogere på VM-toerregnskab

Med torsdagens udesejr på 1-0 over Montenegro avancerede Danmark til andenpladsen i VM-kvalifikationsgruppe E.

Danmark kan stadig slutte som både nummer et og tre i gruppen, men sandsynligheden taler for, at Danmark efter søndagens kamp mod Rumænien fortsat er nummer to.

De otte bedste toere på tværs af grupperne mødes i playoffkampe om fire VM-pladser, mens den dårligste toer i de ni grupper ender med sorteper.

Med en sejr over Rumænien er Danmark sikker på at slutte blandt de otte bedste toere, og uafgjort rækker med al sandsynlighed også, mens det er lidt mere tvivlsomt, hvis Danmark taber.

I så fald kan Danmark også miste andenpladsen, hvis Montenegro vinder ude over Polen.

De otte bedste toere parres ved lodtrækning, hvor fire seedede lande hver især trækker et af de fire useedede lande. En seedning kan blive vital, da Danmark dermed kan undgå at møde fodboldstormagter.

Der seedes ud fra Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) verdensrangliste, hvor Danmark aktuelt ligger nummer 26. Men med sejren over Montenegro og eventuelt én over Rumænien vil Danmark avancere, når ranglisten opdateres 16. oktober - dagen inden lodtrækningen.

I tilfælde af sejr over Rumænien vil Danmark ifølge BT's beregninger under alle omstændigheder blive seedet. Uafgjort kan også vise sig at være nok.

Det afhænger af, hvilke lande der er blandt de otte bedste toere, og hvordan de afslutter deres kvalifikationskampe.

Det øjeblikkelige toerregnskab inden fredagens kampe ser således ud:

1. Portugal, 15 point (gruppe B - to kampe tilbage)

2. Danmark, 13 point (gruppe E - en kamp tilbage)

3. Nordirland, 13 point (gruppe C - en kamp tilbage)

4. Italien, 13 point (gruppe G - to kampe tilbage)

5. Island, 13 point (gruppe I - to kampe tilbage)

6. Skotland, 11 point (gruppe F - en kamp tilbage)

7. Sverige, 10 point (gruppe A - to kampe tilbage)

8. Bosnien & Hercegovina, 8 point (gruppe H - to kampe tilbage)

I det selskab er Danmark kun sjettebedst på ranglisten i forhold til at blive seedet, men med sejr over Rumænien vil Danmark passere Nordirland, Island og Sverige.

Det er dog langt fra sikkert, at det lige netop bliver disse otte hold, der bliver de otte bedste toere.

Aktuelt ligger Wales som dårligste toer med otte point fra gruppe D, men der kan også byttes om på placeringerne i de respektive grupper.

Disse lande er i spil til andenpladsen i de ni grupper:

Gruppe A: Frankrig, Sverige, Holland og Bulgarien.

Gruppe B: Schweiz og Portugal.

Gruppe C: Nordirland.

Gruppe D: Serbien, Wales, Irland og Østrig.

Gruppe E: Polen, Danmark og Montenegro.

Gruppe F: Skotland, Slovakiet og Slovenien.

Gruppe G: Spanien, Italien og Albanien.

Gruppe H: Bosnien & Hercegovina, Grækenland og Cypern.

Gruppe I: Kroatien, Island, Tyrkiet og Ukraine.

Kilde: Uefa

Landstræner Åge Hareide har længe haft en stribe spillere i karantænefare, men situationen bliver naturligvis mere kritisk med udsigt til kampe, der afgør VM-fremtiden.

Nordmanden slår dog atter fast, at han ikke vil bede sine spillere om at agere anderledes mod rumænerne, fordi de er i karantænefare.

- Jeg er bange for at lægge restriktioner på spillerne, hvis vi tænker sådan.

- I stedet må vi tænke, at vi har gode afløsere, hvis vi mister folk. Det er sådan, vi må arbejde, for jeg er meget bange for, at der kan ske ting, hvis vi fokuserer for meget på det, siger Åge Hareide.

Efter kampen mod Montenegro fortalte Christian Eriksen, at han bevidst trak sig i nogle dueller i ufarlige positioner, fordi han meget nødigt ville gå glip af kampen på søndag.

Hareide erkender, at det vil være et hårdt slag at miste Tottenham-stjernen, men vurderer, at andre spillere står foran Eriksen i karantænekøen.

- Der er større risiko for, at Thomas Delaney får et gult kort end Christian Eriksen. Eriksen er normalt den, der bliver sparket på.

- Cornelius har haft karantæne tidligere i turneringen. Han er stor og stærk, og der bliver tit dømt hårdere mod ham. Der er større risici for de fysiske spillere. Men det kan være meget tilfældigt, siger Hareide.