Middelfart og Marienlyst har fået nye trænere, en ny ligastruktur skal finde fodfæste, og Fortuna Odense har en håndfuld unge talenter, som skal spilles ind i ligaen.

Volleyball: Søndag den 8. oktober går volleysæsonen i gang for både herrer og damer, og i Marienlyst mødes sidste sæsons DM-finalister. Det bliver dog ikke det brag af en åbning, som man kunne have håbet.

Ligastrukturen er ændret, så alle otte hold i rækken går videre til kvartfinalerne. De fordeles, så nummer et møder nummer otte, nummer to møder nummer syv og så videre.

Marienlysts nye træner Peter Lyø ærgrer sig over den nye struktur.

- I min verden er der ikke så meget at spille for, når man gør det på den måde. Selvfølgelig vil man gerne vinde, men kampene får ikke den nerve, der ville være, hvis man bare skulle vinde for alt i verden. Alle går jo videre.

Åbningskampen mellem Marienlyst og Gentofte kommer til at bære præg af, at der ikke er livsvigtige point på spil. Gæsterne fra Gentofte lander tidligt om morgenen i Københavns Lufthavn og kommer direkte med tog til Odense fra en stor træningsturnering i Serbien.

Samtidig har Peter Lyø og sportschef Kaj Jeppesen valgt at give Marienlyst-profilerne Kristoffer Abell og Daniel Thomsen fri til at tage til World Tour-stævne med beachvolley-landsholdet frem for at spille ligakampen i Danmark.

- Det var en let beslutning at give dem fri, for vi skal nok nå at blive blandt top-fire alligevel. Og Gentofte prioriterer heller ikke kampen højere, end at de kommer direkte fra Serbien, siger Lyø om beslutningen.

Marienlysts Sigurd Varming og den nyhentede profil Peter Jensen er begge skadede, og der vil formentlig blive spilletid til et par af holdets yngre profiler.

 

Italiensk drys

Ligakollegaerne fra Middelfart drager til Aarhus for at møde ASV, som fynboerne spillede placeringskamp mod i marts måned. Dengang lå ASV til at tage femtepladsen i slutspillet, men Middelfart vandt returkampen og Golden Set med det yderste af fingerspidserne.

Søndagens kamp bliver den første ligakamp for klubbens nye fuldtidstræner, italieneren Federico Fagiani, der skal forsøge at blande dansk fight med italiensk finesse. Holdet har også fået spillertilgang af blandt andre hæveren Anders Als fra Marienlyst og diagonalspilleren Nicholas Hunt, som er hentet i USA.

På kvindesiden skal Fortuna Odense Volley i kamp mod oprykkerne fra Ikast KFUM. Det eneste kvindelige fynske ligahold fik i sidste sæson ny træner i skikkelse af amerikaneren Kristin Karlik, og holdet spillede med frem til kvartfinalerne.

I år er ambitionerne højere, fordi holdet har haft tid til at blive spillet ordentligt sammen.

Marienlyst og Fortuna Odense spiller hjemme i Marienlystcenteret klokken 13 og klokken 15, mens Middelfart spiller i Aarhus klokken 15.00. Alle kampe er søndag den 8. oktober.

 

  • fyens.dk