Af: Jørgen H. Christensen Kastanievej 9, Espe
Lokaldebat

Lokaldebat: For nylig kunne man i Fyens Stiftstidende læse, at Middelfart Kommune har besluttet at rive Udby Kro ned for at forskønne landsbyen.

Denne fremsynede beslutning kan forhåbentlig inspirere politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune til at gøre det samme ved den gamle krobygning i Espe. En bygning, som desværre har fået lov til at forfalde i en årrække og nu er i en sørgelig forfatning.

Mens jernbanen mellem Ringe og Faaborg var i drift, var Espe Kro en markant og væsentlig del af stationsområdet. Men det er jo for længst fortid, og hele området er i dag præget af forfald og trænger til en kraftig forskønnelse.

De få turister på den nye natursti, som vælger at standse, kigger da også tit på området med lidt hovedrysten og flere mener, at det eneste "seværdige" er informationstavlerne.

Nu lider mange politikere desværre af den vrangforestilling, at ordet bevaringsværdig har en magisk kraft, der i sig selv kan fastholde en bygnings udseende og tilstand nærmest til evig tid. Og nogle tror tilsyneladende, at ordet alene også er nok til at genskabe en bygnings oprindelige udseende, som egentlig er det, man ønsker at fastholde for kommende generationer. Men forhåbentlig vinder realitetssansen i denne sag!