Debat: Må jeg foreslå et aktivitetshus?
Af: Kent Mosgård, Byrådskandidat for Venstre, Adlerhusvej, 5500 Middelfart.

Som kandidat for Venstre, til KV17, er jeg optaget af, hvilke ønsker for nyskabelser, borgerne har. Jeg er i den forbindelse flere gange stødt på et behov for et aktivitetshus. For at få indblik i, hvad sådan et aktivitetshus kan tilbyde, besøgte jeg Depotgården i Fredericia. Depotgården er et kreativt tilbud med utallige arbejdende værksteder, hvor alle byens borgere kan komme, og arbejde med forskellige slags håndværk. Der er udover de mange værksteder også et café-tilbud.

Stedet er, på nær nogle få administrative ansatte, drevet af nogle energiske frivillige, som tovholdere på de forskellige værksteder. Økonomien er den, at kommunen varetager driften og vedligeholdelsen af bygningerne, mens al inventar og maskiner er finanserede via fonde og et årligt kontingent på 600 kroner. Derudover betaler den enkelte for egne materialer, samt et symbolsk beløb for brugsretten af den benyttede maskine.

Seneste tiltag på stedet var, at man ville integrere veteraner på stedet. Veteraner som har svært ved at indgå i et almindeligt arbejdsliv, men som stadig ønsker indhold i dagligdagen. Jeg har haft en snak med en kollega med PTSD. Han beskriver sin hverdag som tålelig, når han er aktiv. Utålelig når inaktivitet driver de sorte tanker frem. Han talte for, at et aktivitetshus lige var spot on, og det han havde brug for.

Hvis et aktivitetshus drevet af kommunens mange frivillige, både kan tilgodese en bred aldergruppe, og give indhold samt være et socialt mødested for kommunens borgere, ja så vil jeg da næsten sige, hvad venter vi på?

Lokaliteten kan være en egnet bygning i en af stationsbyerne i oplandet, så tilgangen til aktivitetshuset, bliver for alle. Men lad brugerne og lokalrådene byde ind på det.