Af: Inger Birkemose, Fruens Løkke, Faaborg

Der er vist mange stemmer i bilejerne. Så det var nok derfor, de skulle begejstres, inden planerne om Fynske Motorvejs udvidelse var helt gennemtænkte. Når engang planerne skal føres ud i livet, er der i mellemtiden kommet mange, mange flere biler på vejen, også med skub fra en billigere Storebæltstakst, så problemerne med for tæt trafik bliver ikke løst på den måde.

Der er ikke så mange stemmer i brugere af kollektiv trafik, men det var måske helt nærliggende at undersøge, hvor enormt meget det ville betyde, hvis billetpriser på tog og busser omgående bliver nedsat med en ordentlig procentdel - mindst 40 procent.

Så vil mange to-bils-familier hurtigt regne ud, at nu kan det betale sig at tage bus/tog, og naturligvis skynder man sig med at effektivisere driften, så der er flere og mere præcise afgange. Når billetpriserne bliver nedsat, så det virkelig kan føles, bliver salget så meget større, så det kan finansiere takstnedsættelsen.

Det behøver nok ikke tage uoverskuelig tid med ekspertudvalg og undersøgelseskomiteer, spørgerunder og undersøgelser af vej- og jernbanenettets beskaffenhed. Hvis nogle modige politikere tør gå ind for sagen, så er der også stemmer i det.