Tyveturné

Igen stjålet airbags, navigationsanlæg - og nu også hele rattet - fra dyre biler. Også problem i nabobyer.

Fredericia: Koldblodige tyverier af dyre dele fra især nyere BMW'er fortsætter.

Endda fra ejernes egne indkørsler og typisk fra BMW 3-serie. Imidlertid var det en BMW 5'er, der blev brudt op af ukendte gerningsmænd på en adresse på Kampmannsvej torsdag aften, natten til fredag eller fredag morgen. På et tidspunkt mellem klokken 19.45 og 07.30.

Den hér slags tyverier plejer at være begået af omrejsende, udenlandske mænd fra især Østeuropa, hvor der er hele markedspladser kun med stjålne dyre reservedele

Vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen, Sydøstjyllands Politi

- Vi har set en del indbrud af samme slags i både Fredericia, Kolding og Vejle de sidste i hvert fald tre uger, fortæller vicepolitiinspektør, Finn Ellesgaard Nielsen, fra Sydøstjyllands Politi. Antallet er måske så mange som 20.

- Tyvene knuser en rude og må have været i gang et stykke tid, for det kræver noget at afmontere airbags, bilernes originale navigationsanlæg og andre dyre dele, forklarer lederen af politikredsens Patruljecenter Syd.

BMW'en på Kampmannsvej har endda fået stjålet sit rat med knapper til fjernbetjening af diverse funktioner.

Nok østeuropæere

I Fredericia har der den seneste tid været lignende indbrud på Havepladsvej, Anholtvej, Lillebælts Allé og Samsøvej samt Sølystvej i Sanddal.

- Den hér slags tyverier plejer at være begået af omrejsende, udenlandske mænd fra især Østeuropa, hvor der er hele markedspladser kun med stjålne dyre reservedele, oplyser Finn Ellesgaard Nielsen:

- Det er formentlig også tilfældet nu, for disse tyvekoster er svære at omsætte i Danmark, hvor airbags, navigationsanlæg og så videre typisk skal udskiftes som en forsikringsskade efter et færdselsuheld.

- Der er ikke det samme behov for at anskaffe sig varme sager af den slags - i modsætning til eksempelvis stjålne alufælge, vicepolitiinspektøren på.

Har man tip eller observationer i sagen fra Kampmannsvej eller oplysninger om mistænkelig adfærd, der kan passe på fremgangsmåden ved tyverier fra dyre biler, kan Sydøstjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

  • fyens.dk