Af: Palle Fischer, byrådskandidat (K), Ellerup Bygade 1, Gudbjerg

Læserbrev: Nu hvor der er faldet ro over, at Nils Bennicke tog initiativ til at gøre noget nyttigt ved vores slidte vejskilte og hans pointe med, at det ikke behøver at koste så mange penge at få de gamle vejskilte up to date, giver mig en tanke om, at i forbindelse med kontanthjælpsreformen 1. januar 2014 trådte et nyt tilbud i kraft, nemlig nyttejob, hvor målet er, at den enkelte udfører en samfundsnyttig opgave for sin ydelse og indgår i et arbejdsfællesskab.

I Svendborg Kommune har man også en sådan ordning, hvor du, hvis du er under 30 år og uddannelsesparat, skal finde et job indtil din uddannelse starter og kan du ikke det, skal du arbejde for din ydelse i form af et nyttejob. Hvis du er over 30 år og jobparat, skal du finde et job inden for tre måneder og lykkes det ikke, skal du arbejde for din kontanthjælp i form af et nyttejob.

Så her ligger det lige til højrebenet, at det er vores nyttejobbere, som går igang med at få vores vejskilte læselige igen. Jeg har i et tidligere læserbrev gjort opmærksom, på hvilke muligheder vores nyttejobbere kunne profilere vores by med - forskellige tiltag blandt andet renholdelse af byens gade og havnens område.

Nu er der nogle strikse regler om, hvad nyttejobberne må lave, men i denne sag kan de ikke tage arbejdet fra nogen, ja det skulle lige være Nils Bennicke. Så sæt nyttejobberne igang og med en jakke hvorpå der står "Jeg gør noget nyttigt for Svendborg Kommune".