Vælgerne var hårde ved SF for fire år siden, hvor byrådsgruppen svandt ind fra tre medlemmer til et. Nu satser de på comeback med et nyt hold.

Nyborg: Mindst to SF'ere i byrådet og et rødt flertal. Sådan lyder SF's drøm om kommunalvalget i Nyborg. Og de tror på, at det kan blive mere end en drøm.

- Jeg synes, vi signalerer, at vi stiller et stærkt felt, og samtidig har vi to i spidsen af listen, der virkelig er dedikerede.

Det siger formanden for SF i Nyborg, Jørgen Østerby, fra Regstrup. Han står selv på listens tredjeplads, og vil også gerne i byrådet. Men først og fremmest handler det om at få valgt spidskandidaten Suzette Frovin, Nyborg, og Ole Tyrsted Jørgensen, Skalkendrup, ind.

SF's hold til valget

Sf i Nyborg stiller med seks kandidater til kommunalvalget i november. Det er en liste uden kandidater med byrådserfaring.1. Suzette Frovin.

2. Ole Tyrsted Jørgensen.

3. Jørgen Østerby.

4. Iben Bohr.

5. Gøye Svendsen.

6. Torben Kragh Jensen.

Det er værd at bemærke, at SF's byrådsveteran Knud Theil Nielsen ikke er på listen denne gang. Han sad i byrådet i flere årtier, men blev offer for SF's meget dårlige valg for fire år siden.

Desuden består listen af, Iben Bohr, Refsvindinge. Nummer fem er Gøye Svendsen, Nyborg, der har været aktiv på venstrefløjen i Nyborg i omkring 40 år og Torben Kragh Jensen, Vindinge.

De to frontfigurer har været aktive på forskellige fronter, men de har ingen erfaring som byrådsmedlemmer.

SF var klar med listen allerede i foråret, men den er blevet ændret en del på det seneste, fordi et par af kandidaterne faldt fra af personlige årsager.

SF-listen var oprindelig en sideordnet liste - altså sådan, at alene antallet af personlige stemmer afgør, hvem der bliver valgt ind. I stedet stiller de nu på en såkaldt partiliste, hvor rækkefølgen på stemmeseddelen i praksis afgør, hvem der bliver valgt ind.

- Vi har ændret opstillingsform, for at signalere, hvem vi ønsker valgt til byrådet, siger Jørgen Østerby. Det er en beslutning, der har modnet sig i partiet gennem nogen tid.

Langt de fleste partier stiller kandidaterne op sideordnet og overlader valget til vælgerne. SF har dog tidligere stillet op på en partiliste.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.