Vogne og et lokomotiv fra Danmarks Jernbanemuseum er en del af 8. afsnit af "Historien om Danmark", som sendes på DR1 lørdag 7. oktober.

DR's historiske programserie "Historien om Danmark" ruller hen over skærmen hver lørdag, og på lørdag er det muligt at se et lokomotiv og vogne fra Danmarks Jernbanemuseum. Historien er nået til industrialiseringen i 1800-tallet, hvor jernbanen kom til Danmark. Jernbanens komme gjorde rejsetiden markant kortere og gjorde fragt af varer lettere, og der opstod nye byer nær den attraktive bane.

På Danmarks Jernbanemuseum laver de i forbindelse med afsnittet en miniudstilling med det lokomotiv og de vogne, der kan opleves i programmet. Udstillingen kan ses fra 8. oktober.

Tirsdag 10. oktober holder jernbanemuseet aftenåbent kl. 17-19. Formidlingschef Anna Back Larsen viser rundt kl. 17.15 og kl. 18.15. Hun vil fortælle om industrialiseringen og urbaniseringen på de genstande, man kan se i "Historien om Danmark". Der er gratis adgang til museet samt gratis omvisning.

  • Peter Leth-Larsen

    Af: