Ved denne opskrift skal du være opmærksom på, at du skal gå i gang i god tid. Først skal du til stranden og finde portulak. Tag gerne til Vejlby Fed, hvor de står i tusindvis. Her plukker kokkene på Hindsgavl Slot også deres portulak. De syltede portulakker skal trække mindst en uge - også gerne endnu længere. Efter halvandet år er de rigtig gode.

Du skal bruge: Portulak, salt, eddike, vand og sukker.

Fremgangsmåde: Vask portulakkerne rigtig godt. Vask dem flere gange og skift vandet undervejs - ellers får du sand i din mad. Vej hvor mange gram portulak du har.  Tag den halve mængde salt (har du 100 gram portulak, tager du 50 gram salt) og maser de to ting rodt rundt i en skål, som du stiller på køl i et døgn.

Næste dag: Skyl portulakkerne godt i en sigte, så saltet kommer væk.

Syltelage: Vurder hvor meget portulak, du har, og lav en mængde syltelage, der passer til. Tag to dele eddike og en del vand med ½ del sukker. Kog det op og hæld det over portulakkerne. Skold et glas og ryst lidt atamon rundt i det tomme glas. Hæld portulak og syltelage over på glasset og lad det stå i mindst en uge.

Til havkatten skal du bruge: Et stykke havkat, blomkål, hasselnødder, smør, tørret kamille, estragonmayo eller en anden estragoncreme og lidt frisk estragon.

Fremgangsmåde: Skær blomkål ud i mellemstore buketter. Snit toppen af, så du kan stege buketten "på hovedet". Vend til sidst buketterne rundt i smør på panden. Har du en gasbrænder, så brænd buketterne på "den flade side", til de har fået godt med farve.

Steg havkatten i smør og lidt tørret kamille på høj varme. Havkatten skal kun have 1½ minut på den ene side. Vend den om og lad den trække færdig. Læg en lille håndfuld hasselnøder ned i smøret og lad dem stege med. Kamille kan du plukke i vejkanten og tørre på samme måde som svampene og æblerne.

Anret på en tallerken og pynt med estragoncreme og lidt frisk estragon.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Godt og gratis: Pluk og spis naturen

Godt og gratis: Pluk og spis naturen

Fasanbryst med rehydrerede tragtkantareller

Fasanbryst med rehydrerede tragtkantareller

Æblegalette

Æblegalette