Mørdej: 250 gram mel, 50 gram flormelis, 150 gram smør, 1 æg, æbler og god vaniljeis. Evt. tørrede æbler til pynt.

Fremgangsmåde: Mel, smør og sukker vendes med fingrene, til det bliver til smuldredej. Vend til sidst ægget i.

Mazarinmasse:  175 gram marcipan, 125 gram sukker, 125 gram blødt smør, 2 æg og 3 tsk mel.

Fremgangsmåde: Marcipan, sukker og smør piskes til det er helt luftigt og til sukkeret er opløst. Det tager ca. fem-seks minutter. Rør æggene i et ad gangen, mens der stadig piskes. Til sidst piskes mel i.

Rul mørdejen ud og stik den ud i den form, du ønsker. Smør mazarinmassen ud på mørdejen og læg til sidst æblefileter på toppen. Bages i en 180 grader varm ovn i 20-25 minutter.

Drys med flormelis og læg en kugle is på toppen. Hvis du har mod på at lave æblechips til din anretning, så er fremgangsmåden den samme som med de tørrede svampe. Her skal du skære æblerne i tynde skiver, brede dem ud på en bageplade, drysse dem med flormelis og bag dem i ovnen på 80 grader varmluft i 10-12 timer. Husk tricket med grydeskeen i lågen.

 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Godt og gratis: Pluk og spis naturen

Godt og gratis: Pluk og spis naturen

Fasanbryst med rehydrerede tragtkantareller

Fasanbryst med rehydrerede tragtkantareller

Havkat med syltet portulak

Havkat med syltet portulak