Torsdag sluttede elever fra Middelfart Gymnnasium og HF sig til en demonstration i Odense mod nedskæringer på uddannelsesområdet.

Middelfart: Lidt efter klokken to torsdag drog elever fra Middelfart Gymnasium og HF mod Odense for at demonstrere.

Som hundredvis af andre gymnasieelever på Fyn og i resten af landet ville de vise deres utilfredshed med, at regeringen planlægger at spare 14,7 milliarder kroner på uddannelsesområdet frem mod 2021.

19-årige Elise Koed, 3.g-elev på gymnasiet, har som medlem af elevrådet været med til at planlægge dagens demonstration.

- Vi er bekymrede for, at uddannelsessystemet bliver dårligere, end det er nu, og at besparelserne vil gå ud over lærernes tid til at forberede sig og rette opgaver. Og det vil i sidste ende gå ud over eleverne.

Nedlagde undervisningen

Modsat en række andre gymnasier i landet havde eleverne på Middelfart Gymnasium i første omgang ikke planlagt at nedlægge undervisningen. Men omkring klokken 12.30 sluttede Middelfart Gymnasium sig til mængden. Eleverne blev ved en afstemning enige om, at nedlægge undervisningen, og et par stykker satte sig foran lærerværelset for symbolsk at spærre deres undervisere inde.

Dagens demonstration foregår langt fra kun på Fyn. Efter planen skal der demonsteres i landets større byer, København, Odense, Aarhus og Aalborg. På Facebook-begivenheden for dagens Odense-demonstration, har knap 600 tilkendegivet, at de deltager, mens det største fremmøde ventes i København, hvor 1500 har markeret, at de vil møde op.

Demonstrationen er arrangeret af Uddannelsesalliancen, en paraplysammenslutning af 40 lærer-, elev- og studenterforeninger.

  • fyens.dk