Tirsdag den 10. oktober kan du møde både Bobby Pedersen, Camilla Hviid og mange andre med forstand på psykisk sygdom til Sindets Dag på Odense Rådhus.

Fra klokken 8.45 til klokken 15 vil der være en lang række oplæg om emner, der har relevans for folk, der lever med, arbejder med eller blot interesserer sig for psykiske lidelser.

Overskriften for dagen er fællesskaber, og det skal forstås i to betydninger, fortæller Poul Skaaning, der er formand for foreningen Sind Fyn, der har stået for arrangementet på rådhuset sammen med Drivhusfonden, Depressionsforeningen, Særligt Sensitive Fyn, Lille Skolen for voksne og PIO Fyn.

- Temaet er både det, vi skaber sammen og fællesskab. I mange år har vi med nedslående blikke talt om psykisk sygdom, men vil vil hellere tale om psykisk sundhed, fordi det er mere fremadrettet. Vi er hele i tiden i gang med en udvikling mod at få det bedre, og det vil vi gerne sætte fokus på, siger Poul Skaaning.

Den 10. oktober kan du høre om både telepsykiatri, peer-to-peer i Odense Kommune og i Region Hovedstaden og tvang i psykiatrien. Forfatteren Kirsten Traberg vil desuden fortælle om sin bog efter frokost, og til sidst vil Christian Feldthaus slutte dagen af på humoristisk vis. Alle er velkomne.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Ud af computerens dunkle skær

Ud af computerens dunkle skær

Ligesindede hjælper ligesindede