Munkebo: Vindmøllesagen lugter fælt
Af: Jørn Pedersen, Højvangen, 5330 Munkebo

Jeg ville egentlig gerne kort spørge om der er en grund til, at medierne ikke rigtig er interesseret i vindmølle-historien på "Lindø". Det er ligesom den lille gruppe vi er, som egentlig ikke har noget navn, men bliver kaldt noget som "mod vindmøller på land i Munkebo". Jeg syntes egentlig heller ikke det er vigtigt med et navn, men ideen og grunden samt måden, er vigtig.

Ideen er gammel og meget fin med vindmøller, grunden til, de skal ligge netop der, er usynpatisk og kan blive til endog meget stor gene for rigtig mange beboere i Munkebo, som netop er flyttet hertil fordi her er smukt, stille og roligt. Vi var godt på vej til at gøre det endnu bedre, dette ødelægges for kapital (nu lyder jeg som enhedslisten, og det er jeg ikke), men hvis Energi Fyn som de første vil tjene penge på vindmøller, i miljøets navn, skulle de slette den fortjeneste, og bevare vores, beboernes miljø.

Måden hele oplægget er gjort på, og det efterfølgende pr. fra Energi Fyn, har ind imellem været næsten mafialignende i miniformat. Der har ikke på noget tidspunkt været en reel debat med Energi Fyn og borgerne, modstanderne i byrådet er ikke og bliver stadig ikke hørt. Grunden til det nuværende må tilskrives et nært forestående kommunalvalg, og holde fast i taburettet. Især SF svinger vildt, Hans Luunebjerg er nok ligeglad, jeg tror at han har set taburetten skride under sig.

Jeg syntes bare at hele denne vindmøllesag her er useriøs og lugter fælt, og det er derfor, det undrer mig, at medierne ikke har haft ordentlig fat i den. Lokal TV2 Fyn har jo også dårlig nævnt den, det er da underligt.