Tre tiltalte nægtede i retten at have begået groft overfald på 33-årig mand i sommer i fællesskab.

Nyborg: Var der tale om en straffeaktion, da tre unge mænd i sommer overfaldt en 33-årig mand fra Ullerslev? Det er et af de vigtigste spørgsmål i sagen mod tre unge nyborgensere, der begyndte torsdag ved Retten i Svendborg.

Overfaldet fandt sted om natten 16. juni nær diskoteket No. 5 i Nyborg, hvorfra den ene tiltaltes søster ringede og var ulykkelig, fordi den 33-årige ifølge pigen havde befølt hende.

Mændene, der er henholdsvis 18, 19 og 22 år, erkendte at have banket manden, men det skete ifølge de tiltalte ikke efter forudgående aftale, hvilket har betydning for, hvor groft retten vurderer forbrydelsen til at være.

Den 33-årige blev både slået, sparket og trampet på og endte med at blive lagt i kunstigt koma på grund af blødninger i hjernen.

- Jeg trampede ham på maven, men jeg hoppede ikke på hans hoved, forklarede den 18-årige, som erkendte at have været den flittigste af de tre tiltalte til at tæske manden.

Den 18-årige, der efter eget udsagn havde drukket Bjørnebryg hele aftenen, kendte i øvrigt ikke sit offer.

- Jeg var skidestiv, forklarede han gentagne gange, når han ikke kunne svare på anklagerens spørgsmål.

Anklageren Christian Nielsen, Fyns Politi, oplyser, at intet foreløbig tyder på, at ofret har væsentlige men af overfaldet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.