Alternativet i Assens er helt grønne på den politiske scene i Assens, men ifølge Michael Plauborg er der et hul i byrådet med plads til Alternativet.

Alternativet er helt grønne. Både fordi partiet er kendt for deres forkærlighed for miljø og grøn omstilling, men også fordi partiet er grøn på den politiske scene i Assens.

Partiets lokalafdeling blev stiftet i 2016 og har derfor ikke tidligere været opstillet eller siddet i byrådet. Men det skal der ifølge Michael Plauborg, kandidat for Alternativet Assens, laves om på.

- Vi håber, at vi rammer det hul, der er. Fordi der måske bliver fokuseret for lidt på nogle af de punkter, vi har som mærkesager, siger han.

- Men I Assens Kommune er der ikke ligefrem tradition for, at mindre partier bliver valgt ind i byrådet?

- Der var heller ikke nogen, der regnede med, at vi kom i Folketinget for tre år siden, men det lykkedes jo fint nok. Jeg ved godt, at kommunalvalg er noget væsentligt andet. Så vidt jeg kunne se, er det nu Liberal Alliances tredje forsøg på at komme ind. Så det er da ikke noget man bare lige gør, men jeg håber, at vi rammer en samfundsudvikling.

Opmærksomhed tak

Ifølge Michael Plauborg er der allerede et marked for Alternativets politik. Han oplever, at der efterhånden er mere opmærksomhed på partiets kerneværdier som natur og miljø. Den store udfordring bliver i stedet at fange vælgernes opmærksomhed.

- Det er en af vores store udfordringer, fordi ikke nok med at vi er forholdsvis nye, så er vi også et parti, der ikke har nogen penge. Vi har ikke det store budget til annoncer og store kampagner, det bliver ikke os, der kommer til at plastre alle lygtepælene til med grønne plakater.

- Vi tog chancen og sendte vores velfærdsudspil ud i håb om, at det kunne skabe lidt opmærksomhed. Hvis ikke man forsøger, så får man ingen opmærksomhed.

Alternativet har fem medlemmer, der sidder i byråd rundt omkring i landet. Blandt andet i Faaborg-Midtfyn og Jammerbugt Kommune. Det er alle fem kandidater, der tidligere var medlem af et andet parti, men senere har skiftet til Alternativet.

Til november skal Michael Plauborg og Henrik Tegtmeier kæmpe om, at blive blandt de første fra Alternativet, der bliver valgt ind i et byråd.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
3
Alternativet: Forkort særligt håbløse ressourceforløb

Alternativet: Forkort særligt håbløse ressourceforløb

Alternativet i Assens: Kan ikke se oplagt kandidat til borgmesterposten

Alternativet i Assens: Kan ikke se oplagt kandidat til borgmesterposten