Den app, der skal tilkalde akuthjælpere, fungerer ikke på alle telefoner. Men forsinkelsen bliver kort, vurderer lederen af de Nordfynske Hjertestarterforeninger.

Nordfyn: Det kommer ikke til at betyde den store forsinkelse for de Nordfynske Hjertestarterforeninger, at Region Syddanmark for øjeblikket holder igen med at udbrede den app, der skal sørge for, at frivillige akuthjælpere kan blive alarmeret, hvis der er mistanke om en person med hjertetilfælde i nærheden af, hvor akuthjælperen befinder sig.

Det vurderer leder af de Nordfynske Hjertestarterforeninger Flemming Sørensen, Otterup.

- Jeg regner med, det måske betyder en forsinkelse på 14 dage. I næste uge begynder man på Sjælland med test, og når de har kørt en uges tid uden fejl, får vi lov til at gå i gang med en testperiode, og så regner jeg med, at vi er fuldt kørende med udgangen af november, siger han.

Testperioden skal afsløre præcis på hvilke telefoner, app'en ikke virker.

Det er Android-telefoner, der er problemer med.

- Akuthjælperne oplever for eksempel, at deres telefon flimrer, og at telefonen slukker, eller skærmen "låser", når de modtager et alarmopkald, så alarmoplysningerne ikke kan ses, hedder det i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

 

Fuld fart på uddannelsen

Mens de tekniske problemer forhåbentlig bliver løst, fortsætter de nordfynske hjertestarterforeninger med at uddanne frivillige akuthjælpere.

- Midt i oktober har vi uddannet godt 100, og 1. december tror jeg, vi har nået 200, fortæller Flemming Sørensen, hvis mål er mindst 400 nordfynske akuthjælpere, der via en app på telefonen kan tilkaldes, når regionens alarmcentral får et opkald om et muligt hjertetilfælde.

De Nordfynske Hjertestarterforeninger får kontor i den gamle politistation i Otterup. Tirsdag den 10. oktober klokken 10 er der mulighed for at se noget af det udstyr, som akuthjælperne bruger, og bagefter er der officiel indvielse af hjertestarterforeningen. Det foregår på Otterup Rådhus.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.