Erhverv

Kort før sin 50 års fødselsdag kan indehaveren af Ryslinge Tagdækning, Johnny Poulsen, gøre status som en person, der med succes kan manøvrere i de højere luftlag.

Kværndrup: Hos Ryslinge Tagdækning bliver der trykket kraftigt i næven, når man kommer på besøg, men det er ikke kun gæsterne, der mærker den gestus.

- Det er en del af vores kultur, at alle hilser på hinanden, for så har vi mærket efter og kigget hinanden i øjnene, og det giver også en åbenhed, så vi kan kommunikere bedre i løbet af dagen, siger Johnny Poulsen.

Johnny Poulsen

Født 8. oktober 1967, opvokset i Ryslinge1988: Elektriker

1993: Medejer af tagpapfirmaet, Eurotag Danmark

2011: Direktør i Ryslinge Tagdækning

2012: Bestyrelsesmedlem i Midtfyns Erhvervsforening

2015: Indehaver af Ryslinge Tagdækning

2017:Bestyrelsesmedlem i Håndværker- og Industriforeningen

2017: Næstformand i Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Bosat i Ringe med ægtefællen, Annette, og deres sønner, Casper og Christoffer.

Familiegen

Indehaveren af Ryslinge Tagdækning overtog firmaet efter sin far, Holger Poulsen, der trak sig tilbage i 2015. Inden da havde sønnen prøvet kræfter i andre dele af byggebranchen og vendte tilbage til sin fars firma i 2011 - men ikke som den fortabte søn.

- Jeg fik at vide, at jeg skulle fise ud og prøve noget andet, og ikke blive hængende hjemme i mors skørter, så jeg tog en uddannelse som elektriker, siger han.

Jeg har også ladet mine børn kravle op ad stiger, siden de var helt små, for det er da bedre at kunne gribe dem, hvis uheldet er ude, end at lade det ske, når de kravler rundt for sig selv

Johnny Poulsen

Men hans far er alligevel lykkedes med at pode et tagdækker-gen i sin søn.

- Siden jeg var seks år gammel, har jeg været med min far oppe på taget og har hjulpet med forskellige ting, og jeg har været vant til at tage virksomhedstelefonen lige siden, siger han.

Og en del af det har forplantet sig til næste generation.

- Jeg har også ladet mine børn kravle op ad stiger, siden de var helt små, for det er da bedre at kunne gribe dem, hvis uheldet er ude, end at lade det ske, når de kravler rundt for sig selv, siger han.

Risikovillighed

Og vejen op ad stien har Johnny Poulsen oplevet på mere end én måde.

- Da jeg kom tilbage til Ryslinge Tagdækning i 2011 som direktør, var der kun fem til seks mand ansat i firmaet, men det er vokset til 25 mand inden for seks år, og vi er stadig i gang med at vækste, siger han og forklarer successen med den erfaring, han tidligere havde tilegnet sig som medejer af et tagpapfirma på Sjælland gennem 17 år.

- Som en lille virksomhed er det svært at tage springet og ansætte mere end en håndfuld håndværkere, men hvis man vil vækste, skal man være klar til at løbe risikoen og investere i fremtiden, siger han.

Den risikovillighed er Johnny Poulsen lykkedes med, og det har ført en hæder med sig fra erhvervsbladet Børsen, der de seneste fire år har tildelt Ryslinge Tagdækning en gazelle - en pris, der kun tildeles firmaer, der har fordoblet deres omsætning inden for fire år.

- Jeg fik faktisk den seneste i går, siger Johnny Poulsen en smule beskedent, for hans virksomhed er ikke baseret på store armbevægelser men en grundholdning, der er forankret blandt alle ansatte i firmaet.

- Vi skal have lov til at fuldføre vores drømme. Hvis mine ansatte siger, at de gerne vil arbejde i sneakers, er det det, vi gør. De skal mærke, at der bliver lyttet til dem, for så lykkes vores opgaver hele vejen rundt, siger direktøren, der runder 50 år søndag 8. oktober, men tager forskud på glæderne med en reception for venner og forretningsforbindelser to dage før.

Her har direktøren bemærket en stor velvilje til at møde op, og specielt én tilbagemelding har han bidt ekstra mærke i.

- Der er en tidligere kollega fra min tid på Sjælland, der er bosat i Italien nu. Han har sagt, at han vil smide, hvad han har i hænderne for at deltage ved min fødselsdag, og det rører mig da et eller andet sted, siger Johnny Poulsen.

  • Af: