Kurderen Fadi Hamo har både saks og maskine klar i herresalonen i den tidligere fotoforretning i Østergade 12.

Nørre Aaby: Han er kurder, stammer fra Syrien, bosat i Ejby og har nu åbnet herresalon i Nørre Aaby. Meget er sket for Fadi Hamo, der for to år siden kom til Danmark som kurdisk flygtning - men det omskiftelige liv har ikke fået ham til at miste modet. Og svaret kommer prompte, da avisen besøger ham i den tidligere fotoforretning i Nørre Aaby og nysgerrigt spørger, hvorfor han har åbnet salon i Nørre Aaby.

- Det er selvfølgelig fordi, jeg gerne vil tjene nogle penge og klare mig selv.

Og han er allerede godt på vej.

- Selv om jeg kun har haft åbent 10 dage og ikke har brugt penge på reklamer endnu, så har der været mange kunder, så jeg er rigtig godt tilfreds, forklarer han.

Fadi Hamo er uddannet herrefrisør i Syrien og har for kort tid siden været på en måneds opdateringskursus i Odense. Han klipper kun drenge og mænd. En klipning koster 130 kroner for mænd, 120 for børn og 100 kroner, hvis det er med maskine.

Ny ejer af bygningen

Østergade 12 var tidligere ejet af fotograf Gabriel Edlich, der drev Studie 12 på adressen. Ejendommen blev i december sidste år overtaget af ejendomsinvestor Kristian Bøje fra Vissenbjerg på tvangsauktion for 460.000 kroner. Forretningslokalet er nu delt op i to, Fadi Hamo har lejet de 60 kvadratmeter til venstre, mens de resterende 100 kvadratmeter til højre stadig står ledige. De kan lejes for cirka 4500 kroner plus forbrug, oplyser Kristian Bøje.

Ejendommen indeholder også en 127 kvadratmeter stor lejlighed på førstesal med 100 kvadratmeter tilhørende tagterrasse. Den står også tom.

- Planen er at energirenovere lejligheden blandt andet med nye vinduer, så de nye lejere får en rimelig udgift til opvarmning, forklarer Kristian Bøje, der også ejer ejendommen i Østergade 15 hvor Nørre Aaby Pizza og en frisør holder til. Desuden ejer han flere erhvervslokaler i Middelfart og et større antal fritliggende udlejningshuse i Assens Kommune, alt sammen placeret i Ejendomsselskabet Bøgebjerglund ApS.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.