Svage ældre var i fokus, da et samlet byråd indgik budgetforlig i sidste uge. Ældresagen kvitterer med masser af roser.

Nyborg: Ældresagens reaktion på budgetforliget i Nyborg er en stor buket roser helt uden torne.

Politikerne i Nyborg byråd var enige om at sætte ekstra penge af til kommunens svage ældre, og det er noget, der falder i god jord hos organisationen Ældresagen. Budgettet indeholder ekstra penge til især demens-omådet og til sygeplejen  på plejecentrene.

- Vi er specielt glade for, at demensområdet er tilgodeset med et beløb på 1,6 millioner kroner. Dette vil betyde, at ventelisten for at komme til aktiviteterne på Vestervold bliver formindsket væsentligt, udtaler formanden for Ældresagen i Nyborg/Ullerslev, Ib Kruse i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Til styrkelse af sygeplejen er der afsat en millioner. I Ældresagen ser vi dette som en meget betydningsfuld og vigtig ting. Ved at styrke sygeplejen på plejecentrerne vil der blive gode muligheder for, at de ældre medicinske beboere, som har flere medicinske problemstillinger og kroniske sygdomme, i større udstrækning kan observeres af sygeplejefaglige personer, skriver Ib Kruse.

 

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.